Pentru comenzi telefonice sunati la +39 0541 623760 de la 9.00 la 17.00 - Serviciu de livrare la podea și montaj disponibil în toată România
  • 0
  • 0

Lampa Tiffany, în stilul de epocă

Această secțiune este dedicată lampa Tiffany. Perfect pentru decorarea unei case de vintage sau stil retro.
Lămpi prețioase cu un design atemporal, care va lăsa fiecare oaspete fermecat.

Printre propunerile noastre veți găsi lămpi de masă tip Tiffany cu bază rășină simplă sau reprezentative pentru îngeri sau femei mici. Baza de sculptură este disponibilă și în bronz sau în turnarea din alamă. Lămpi de plafon în stil Tiffany, cu lanț realizat fie din sticlă colorată, fie din mătase în formă rotundă sau dreptunghiulară.
În cele din urmă, lămpile de perete cu un design de epocă sunt perfecte pentru casele de iluminat care au un decor în stil retro.
Fiecare lampă este alcătuită din sute de piese din sticlă americană originală Tiffany, asamblate individual câte unul de către meseriași calificați.

Istoria lămpilor Tiffany:
Lămpile de mozaic din sticlă colorată, denumite în mod obișnuit lămpi Tiffany, sunt unul dintre cele mai populare simboluri ale așa-numitei "Art Noveau", în domeniul mobilierului de casă și al decorării camerelor.
Acest stil, cunoscut și în Italia ca Liberty, a fost utilizat pe scară largă în anii 1920 în Statele Unite și mai târziu în Europa.
Istoric, lămpile Tiffany s-au născut la sfârșitul anilor 1800 dintr-o idee a lui Louis Comfort Tiffany, fiul celui mai renumit scriitor Charles Lewis, cofondator al faimoasei companii de bijuterii Tiffany & Co. Louis, de la vârsta de 24 de ani, a devenit interesat de fabricarea obiectelor de sticlă artistică și apoi înființată în 1885 propria fabrica de sticlă, unde a dezvoltat un proces de producere a sticlei opalescente, făcând referire la idealurile mișcării Arte și Meserii fondată în Anglia.
Printre activitățile principale ale companiei sale a fost producția de vitralii, o activitate care sa extins treptat, începând să producă o gamă completă de elemente de mobilier.