Cuțit Ancona realizat manual cu lamă simplă de oțel cu arc Made in Italy.
Această linie de
cuțite regionale face parte din tradiția antică și fiecare articol este fabricat manual de meșteri tăietori, experți în sector, care respectă tehnicile tradiționale, reușind astfel să readucă la viață utilizările și obiceiurile unui loc. Aceste tipuri de cuțite sunt tipice diferitelor capitale și zone ale peninsulei italiene și, datorită dragostei pentru tradiție, readuc la viață cultura și obiceiurile din trecut, reușind astfel să povestească o bucată de istorie.
Acest cuțit este o
reproducere fidelă a cuțitului
Anconetano ,
tip de
cuțit regional utilizat de la mijlocul secolului al XIX-lea pe malul coastei centrale a Adriaticii, deoarece reprezenta instrumentul fidel al pescarului.
Ceea ce caracterizează acest produs este
mecanismul unic de
arc de acest fel, deoarece constă dintr-un arc plat care este înșurubat pe partea din spate a mânerului, care amintește foarte mult de arcul cu clichet, dar cu un sistem de deschidere egal cu cel al cuțitului cu arc simplu. Lama este fabricată din
oțel MA5M, în timp ce mânerul cu vârf complet este din
corn și are un „pas” mic pe capătul inițial care a fost folosit pentru a derula în plasele de pescuit.
Fabricat manual în Italia cu materiale de calitate, produsul final vă permite să spuneți o poveste aducându-vă în minte utilizările și obiceiurile din
trecut și, în același timp, predând
cultura trecutului datorită atenției acordate detaliilor, respectului pentru tradiție și pasiune. a mașinilor tăietori.
Măsurători:- lungimea lamei: 8 cm;
- lungime totală: 19 cm.
Finisaje disponibile pentru mâner :
- corn de bou;
- corn de bivol.
NB : finisajele din fotografii sunt orientative. Fiecare mâner din corn de bou este unic și are nuanțe de culoare diferite.