Cuțit regional florentin cu mâner din corn fabricat manual Made in Italy.
Această linie de
cuțite regionale face parte din tradiția antică și sunt realizate manual de către meșteri tăietori, experți în sector, care respectă tehnicile tradiționale, reușind astfel să readucă la viață utilizările și obiceiurile unui loc. Aceste tipuri de cuțite sunt tipice diferitelor capitale și zone ale peninsulei italiene și, datorită dragostei pentru tradiție, readuc la viață cultura și obiceiurile din trecut, reușind astfel să povestească o bucată de istorie.
Acest cuțit reprezintă o
reproducere fidelă a cuțitului "
Fiorentino ", un tip de
cuțit de buzunar cu
un sistem
simplu de închidere cu arc , care a fost produs încă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, apreciat și astăzi pentru valorile sale estetice și cerințele de tăiere, așa cum este dintr-un
design elegant ,
ușor și
funcțional , fără îndoială printre cele mai rafinate din producția din acea perioadă. Lama din
oțel MA5M este definită „în stil francez” și aparține tipului
plat, în timp ce spatele conferă cuțitului forma de cimitară. Mânerul are vârful complet și este disponibil în
corn de bivol sau de bou îmbogățit și decorat pe banda de
nichel argintiu (un aliaj de zinc, cupru și nichel).
Fabricat manual în Italia , acest tip de cuțit îmi aduce în minte momente din
istoria și
cultura trecutului datorită atenției pentru detalii și pasiunii maeștrilor experți în tăietori care realizează fiecare piesă urmând și respectând tehnicile tradiționale.
Măsurători :
- lungimea lamei : 8,5 cm
- lungime totală : 20 cm
Finisaje disponibile :
- corn de bou;
- corn de bivol.
NB : finisajele din fotografii sunt orientative. Fiecare mâner din corn de bou este unic și are nuanțe de culoare diferite.