Cuțit cocoșat cooperativ realizat manual cu lamă de oțel Made in Italy.
Această linie de
cuțite regionale face parte din tradiția antică și sunt realizate manual de către meșteri tăietori, experți în sector, care respectă tehnicile tradiționale, reușind astfel să readucă la viață utilizările și obiceiurile unui loc. Aceste tipuri de cuțite sunt tipice diferitelor capitale și zone ale peninsulei italiene și, datorită dragostei pentru tradiție, readuc la viață cultura și obiceiurile din trecut, reușind astfel să povestească o bucată de istorie.
Acest cuțit este o
reproducere fidelă a cuțitului poreclit "
Gobbo della cooperativa ", un tip de
cuțit de buzunar cu
închidere
simplă de primăvară produsă de la începutul anilor 1800. Folosit în principal de ciobanii din Abruzzo, era răspândit în regiunile central-sudice și reprezenta un instrument de lucru fidel sau chiar mai simplu un cuțit de masă folosit zilnic. Ceea ce caracterizează acest obiect este
forma arcuită specială a mânerului de la care își ia numele. Mânerul cu vârf complet este realizat
din corn de bou și datorită designului special permite o prindere fermă și robustă în timp ce lama este produsă din
oțel MA5M .
Fabricat manual în Italia , acest tip de cuțit îmi aduce în minte momente din
istoria și
cultura trecutului datorită atenției pentru detalii și pasiunii maeștrilor experți în tăietori care realizează fiecare piesă urmând și respectând tehnicile tradiționale.
Măsurători :
- lungimea lamei : 9 cm
- lungime totală : 20 cm
NB : finisajele din fotografii sunt orientative. Fiecare mâner din corn de bou este unic și are nuanțe de culoare diferite.