Cuțit regional perugian realizat manual cu corn sau mâner din lemn Fabricat în Italia.
Această linie de
cuțite regionale face parte din tradiția antică și sunt realizate manual de către meșteri tăietori, experți în sector, care respectă tehnicile tradiționale, reușind astfel să readucă la viață utilizările și obiceiurile unui loc. Aceste tipuri de cuțite sunt tipice diferitelor capitale și zone ale peninsulei italiene și, datorită dragostei pentru tradiție, readuc la viață cultura și obiceiurile din trecut, reușind astfel să povestească o bucată de istorie.
Acest articol este o
reproducere fidelă a "
Perugino ",
un tip de
cuțit regional de origini umbre care a fost produs de la mijlocul secolului al XIX-lea și își datorează numele zonelor în care au fost găsite unele exemplare de-a lungul anilor. Caracterizată printr-un
design simplu , nu are nicio înfrumusețare sau decorație care să sugereze că este un cuțit slab folosit pentru acțiunile zilnice de fermieri și păstori din mediul rural, pentru apărare sau mai simplu ca instrument de masă. Lama ascuțită și îngustă este fabricată din
oțel MA5M și are un plat pe ambele fețe, în timp ce mânerul este realizat dintr-o singură bucată de
corn sau
lemn în centrul căruia este introdusă lama. Utilizarea acestor materiale permite obținerea unui cuțit
ușor cu o prindere stabilă.
Fabricat manual în Italia cu materiale de calitate, produsul final vă permite să spuneți o poveste aducând în minte utilizările și obiceiurile din
trecut și, în același timp, transmite
cultura trecutului datorită atenției pentru detalii și pasiunii mașini de tăiat.
Măsurători :
- lungimea lamei : 8,5 cm
- lungime totală : 19,5 cm
Finisaje disponibile :
- corn de bou;
- lemn de măslin.
NB : finisajele din fotografii sunt orientative. Fiecare mâner din corn de bou este unic și are nuanțe de culoare diferite.