Pentru comenzi telefonice sunati la +39 0541 623760 de la 9.00 la 17.00 - Serviciu de livrare la podea și montaj disponibil în toată România
 • 0
 • 0

Imprimeuri Colorate de Mână pe Pânză, Stil Modern - Unicitate și Măiestrie Italiană

Imprimeuri de mână în stil modern pe pânză, colorate manual de meșteri italieni.

Începând cu 1990, în atelierul Lara Marchi a creat opere de artă autentice, unice și exclusive, prin pictura manuală pe țesături vechi țesute manual.

Principalele caracteristici ale creațiilor sunt linii geometrice bine proporționate cu culori bine reglate, create de fiecare dată prin amestecarea diferitelor nuanțe irepetabile. Acest întreg este atât de echilibrat încât dezvăluie o armonie a emoțiilor.
Țesăturile folosite, din in sau cânepă , provin din lucrări manuale efectuate pe un țesut de femei din Romagna, o artă artizanală care a dispărut de zeci de ani.
Acestea sunt țesături robuste create pentru a  dura timpul, cu o istorie în spatele lor, în timp ce s-au născut în case, în ruralul italian din Romagna, unde fiecare familie a țesut propriile țesături acasă cu mâna la țesut și de aceea ne vorbesc despre viețile trăite. continuând să ne dea emoții și astăzi.
Unele dintre țesăturile străvechi care sunt decorate cu atenție de mână de Lara , datează de la începutul secolului trecut.

Culorile utilizate sunt create direct de artist în atelierul său, conform rețetei 1600 și sunt de neșters și rezistente la spălarea repetată chiar și în mașina de spălat.
Fiecare articol necesită zile lucrătoare, iar diferitele etape includ:
 1. Spalare
 2. A tăia
 3. Manganatura
 4. Pregătirea culorilor
 5. Pictura de mână
 6. Uscare a culorilor
 7. Fixarea culorii
 8. De călcat cu mangle
 9. Ambalare și cusături
 10. Ultima călcare cu mangleul
Întregul proces de fabricație, desfășurat ca în 1633, are, în mod natural, un impact asupra mediului scăzut, eco-durabil, deoarece consumul de energie este redus la minimum.
Fiecare creație trebuie considerată o adevărată operă de artă, unică și irepetabilă în felul ei.
Prelucrarea manuală în toate etapele producției face ca fiecare articol să fie unic și fiecare mic detaliu care ar putea părea o imperfecțiune, arată că lucrarea a fost realizată de un maestru meșter și nu de o mașină.