Made in Italy

6 bucăți Forme pentru tort din cupru conservat manual - Gianvito

  • Made in Italy
  • Cod: GIANVITO
Lei 466,39 Lei 582,99 -20%
Material interior staniu extern cupru
Timpii de livrare 7-10 zile lucratoare
Lungime (cm) 5.5
Înălțime (cm) 5

Forme canelate pentru tort din cupru neted, cositorit manual, 6 piese fabricate in Italia.

Acest serviciu de matriță pentru tort este realizat în întregime din cupru solid cositorit manual, cu formă canelată .
Designul funcțional și elegant reprezintă o piesă unică , întrucât obiectul provine dintr-o prelucrare artizanală a cuprului conform tradiției italiene , realizată de secole cu cea mai mare atenție la detalii și expertiză neschimbată de către căldărari.

În deplin respect pentru tradiția și calitatea italiană, producția în întregime manuală este rezultatul unei puternice sinteze între pasiune și artă care dă viață unui obiect unic și prețios.
De o calitate si rafinament exceptionale, fiecare obiect si fiecare dintre detaliile sale sunt rezultatul unei prelucrari atente efectuate strict manual de catre maestri calamari.
Vasele de gătit din cupru pentru uz culinar, de fapt, sunt modelate în întregime manual baterea pe stalpi specifici de fier cu ciocane de lemn si ciocane speciale pentru productii mici, sau cu strung la cele mai mari.
Această tehnică de prelucrare conferă cuprului un aspect înfrumusețat din punct de vedere estetic, dar mai ales îl face mai rezistent la uzură , pentru un efect de întărire moleculară.
Ulterior, fiecare produs este conservat manual peste foc, distribuind manual staniul topit in interiorul vasului, astfel incat sa fie sigur si igienic.
În final, curățarea și lustruirea se realizează manual cu produse biodegradabile, iar în final lustruirea prin periere până la obținerea unei străluciri totale.
Acolo unde este necesar, manerele sunt fixate cu nituri, pentru a asigura o prindere puternica si de durata.
Toate aceste caracteristici îl fac un instrument indispensabil, în special pentru toți cei interesați de haute cuisine.

Alegerea materialelor este primul punct de plecare important: se face o selecție diligentă pentru a alege doar materiale de calitate excelentă.
Deci cuprul folosit este cuprul pur, cu calitățile fizice potrivite pentru modelarea perfectă. Alama pentru manere provine din lingouri individuale de prima alegere pentru turnare artizanala iar tabla folosita este virgin pura 100% potrivita pentru uz alimentar, in conformitate cu reglementarile si cu certificat de analiza.

Materialul:
Cuprul a fost primul metal care a fost prelucrat de om. Este un metal nobil practic indestructibil cu o valoare ecologica ridicata. Acesta este motivul pentru care deținerea unei ustensile de bucătărie din cupru poate însemna deținerea unei părți din istoria omenirii, care aduce bucurie și farmec în pregătirea meselor și în prezentarea preparatelor.
Cuprul este potrivit pentru gătit lung și precis datorită conductibilității sale termice care permite căldurii să se răspândească uniform pe întreaga oală și capac astfel încât, odată atinsă temperatura dorită, se obțin economii de energie deoarece necesită puțină căldură.

Caracteristici tehnice și avertismente:
  • Utilizabil pentru coacere;
  • Nu folosiți obiecte ascuțite aflate în contact direct cu interiorul, vă recomandăm tacâmuri din lemn pentru a evita zgârieturile în tablă;
  • Nu folosiți tampoane de vată de oțel pentru curățarea interioară, pentru a evita îndepărtarea tablierului;
  • Spălarea în mașina de spălat vase nu este recomandată pentru a evita oxidarea completă a cuprului;
  • Nu lăsați instrumentul în contact direct cu flăcări sau farfurii fără alimente sau condimente în interior;
  • Nu stivuiți tigăile una peste alta; este indicat să le agățați.
NB: Cu o utilizare continuă, cuprul va căpăta culoarea sa antică caracteristică. Pentru cei care preferă cuprul lucios este recomandat să folosească (doar afară) soluția de oțet și sare și să frece în vată de oțel, sau produse de curățare din cupru, ușor disponibile pe piață. Iazul va tinde, de asemenea, să se întunece, dar această reacție naturală nu îi afectează igiena. In cazul in care acoperirea cositoriei nu mai este uniforma, va fi esential sa se procedeze cu o noua placare cositorita pentru care puteti contacta direct furnizorul sau expertii in domeniu. Cu măsurile de precauție corecte indicate mai sus, cositorirea poate dura până la 9/10 ani.

Posibilitatea de a stagna periodic interiorul și de a-l lustrui exterior face recipientul etern : de aceea aceste unelte sunt adesea transmise din generație în generație.

Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter