Made in Italy

7 cuțite italiene din oțel inoxidabil, Berti exclusiv pentru Viadurini - Alessano

  • Made in Italy
  • Cod: ALESSANO
Lei 7.941,19
Material oțel inoxidabil
Timpii de livrare 5/8 zile lucrătoare

Set de 7 cutite de inalta calitate fabricate in Italia.

Cutie conținând 7 cuțite esențiale pentru tăierea a peste 450 de brânzeturi italiene:
Paste: Ce brânzeturi trebuie tăiate cu acest cuțit: asiago condimentat, sutien tare, bitto, provolone, toma foarte veche, montasio, calcagno și toate brânzeturile cu caracteristici similare. Cum se folosește acest cuțit: tăierea brânzeturilor tari impune o anumită forță pentru a depăși rezistența care se opune consistenței aluatului. Cuțitul potrivit trebuie să aibă o lamă subțire de tăiat, dar lat și puternic pentru a rezista la efortul de tăiere și a separa bine fețele uscate. Este necesar să vă concentrați efortul asupra mânerului și numai în caz de rezistență extremă, ajutați cu cealaltă mână, apăsând și pe spatele lamei. Dar fii atent! Pentru a evita sfărâmarea aluatului, tăierea trebuie să fie decisivă și bine calibrată, fără acțiuni de alunecare, făcând lama să pătrundă ortogonal la suprafața de sprijin și să coboare în jos cu presiune constantă. Sculptorul va trebui să-și producă acțiunea într-un mod echilibrat, astfel încât lama să pătrundă perfect pe orizontală pentru a preveni ruperea pastei de brânză la sfârșitul tăieturii.

Semidur : Ce brânzeturi trebuie tăiate cu acest cuțit: fontina, raschera, toma proaspătă, emmenthal, tânăr asiago, canistrato sicilian și toate brânzeturile cu caracteristici similare. Cum să utilizați acest cuțit: consistența semi-dură a pastei de lapte necesită un cuțit la îndemână, ușor greu, structurat în așa fel încât să usuce brânza fără a provoca sfâșieri pe pereții tăiați, ceea ce s-ar putea întâmpla cu un cuțit lama lata si groasa. În același timp, lama trebuie să poată tăia în crustă, care este, în general, mai consistentă decât aluatul intern. Din acest motiv, forma lamei este ușor arcuită în centru, configurându-se ca o pană pătrunzătoare. Acest obiect se poate transforma într-un ferăstrău cu o mișcare transversală scurtă atunci când crusta este excesiv de puternică. Acest lucru permite sculptorului să utilizeze aceeași presiune cu precizie pentru a evita formele dăunătoare de cădere a părții subiacente. Prin urmare, presiunea exercitată pe lamă trebuie să fie modestă și să funcționeze perpendicular pe suprafața de sprijin, evitând îndoirea necorespunzătoare.

Pastemolli: Ce brânzeturi trebuie tăiate cu acest cuțit: gorgonzola, mozzarella, robiole, brânză quartirolo de la Val Camonica, murianengo, panerone și toate brânzeturile cu caracteristici similare. Cum se folosește acest cuțit: lama cuțitului pentru brânzeturile moi sau moi trebuie să taie aluatul fără să se lipească de el, separând fețele uscate într-un mod clar, fără a se îndoi sau a zdrobi. Sculptorul trebuie să taie decisiv, cu o mișcare inițial înclinată spre suprafața de sprijin, făcând un punct de sprijin pe partea terminală a cuțitului și acționând restul lamei perpendicular pe suprafața de susținere, dar în direcție de rotație. În ipoteza că aluatul este excesiv de fraged, nevrând să se ungă cu cuțitul și să se sfâșie îngrozitor, voi explica un secret, dar nu spune nimănui: umeziți lama cu o cârpă umedă, astfel încât să reduceți fricțiunea pe cât posibil și facilitează alunecarea pe aluatul fraged.

Compactul: ce brânzeturi trebuie tăiate cu acest cuțit: acest tip de cuțit este utilizat în general pentru brânzeturile cu o latură foarte înaltă și rotunjită, cum ar fi parmezanul de masă, pecorino romano în vârstă, fiore sardo, canestrato sicilian, castelmagno matur, gavoi și toate brânzeturile cu caracteristici similare. Cum se folosește acest cuțit: este un cuțit care poate înlocui perfect seria de cuțite cu lamă de migdale, migdale agățate, inimă cuie, folosite pentru gravarea și împărțirea pastelor compacte, dure, granuloase sau cretoase. Vârful trebuie să fie lipit pe crustă și apoi cu o presiune uniformă și puternică în urma trasării marginii lamei, aluatul este tăiat și se desprinde ușor.

Trapezul: Ce brânzeturi să tăiați cu acest cuțit: emmenthal, provolone, canestrato din Puglia, pecorino sicilian, brânză fossa di Sogliano, pecorino moale și alte brânzeturi tari și semiduri, dar cu părți înalte și toate brânzeturile cu caracteristici similare. Cum se folosește acest cuțit: înlocuiește cuțitele în formă de clopot, lopată, flacon inversat și cuțite în formă de emmental. Funcția sa este de a grava brânzeturile tari sau semiduri din părți, prin intermediul unor forme înalte și cu un diametru considerabil, sau prin felii care apar pe masă cu configurații solide mai mult sau mai puțin similare. Presiunea exercitată de sculptor este concentrată în mâner și vertical în raport cu suprafața de susținere, astfel încât să se usuce pastele perfect perpendiculare pe coajă într-un mod clar și fără întârziere, conform principiului formulat de domnul Jean Francois Guillontin.

Spatulă: Ce brânzeturi să tăiați cu acest cuțit: toate brânzeturile foarte fragede de împrăștiat. Cum se folosește acest cuțit: spatula cu lamă de oțel, chiar dacă este mai puțin rafinată decât cele antice din os sau fildeș, este mai flexibilă și moale și este mai bine utilizată pentru răspândirea pastelor de lapte foarte delicate. Îl putem folosi și ca lamă de tăiat, deoarece, în ciuda faptului că nu are margine, este atât de subțire încât se poate tăia fără a rupe niciun fel de brânză.

Arcul: Care brânzeturi trebuie tăiate cu acest cuțit: stracchino, robiola, taleggio moale, bossolasco, capre proaspete, crescenza, ricotta romană și Piacenza, seiras, vânzare de tomini și primo proaspete și toate brânzeturile cu caracteristici similare. Cum se folosește acest cuțit: în cantinele țărănești sărace din nordul Italiei, într-o perioadă nu atât de îndepărtată, mămăliga era masa principală. Pentru a tăia o felie, în general se folosea un fir de sfoară sau cânepă sau intestin, fixat la cele două capete cu două știfturi de lemn. Acest instrument a fost, de asemenea, folosit pentru a tăia, atunci când a existat, și a fost o petrecere mare, un băț de unt sau o tometta de brânză proaspătă sau un seiras care, astfel, a aromat cu măiestrie mâncarea modestă. Uneori, în loc de firul simplu, exista un instrument mai sofisticat, născut din inventivitatea unui păstor. Era un arc format dintr-un lemn elastic (salcie, alun, prună sau papură) întins de fir care permitea astfel un tip de tăiere mai sofisticat și dădea un anumit stil mesei modeste a casei. Prin urmare, m-am gândit să propun arcul în masca sa originală și necunoscută ca un tribut adus tradiției țărănești, numeroșilor margari care l-au folosit pentru că sunt convins că pentru a tăia o tometta proaspătă, artizanală, o ricotta încă caldă, cu acest lucru atât de simplu dar atât de ingenios, precum și de a propune din nou un rit atavic și aproape de sacrificiu, el îl va determina pe maitre coupeur să ia o acțiune mai atentă: felia va elibera arome mai intense, astfel încât să poată fi gustată în parfumul său maxim.

Lamele sunt obținute prin tăiere cu laser din foi de oțel special de tăiat, ceea ce permite o calitate foarte înaltă a lamei (mărimea fină și ordonată a granulelor fără forjare). Realizate cu un tang complet, adică lama este o singură piesă care traversează întregul mâner, au finisajul superficial al lamei din satin. Produse în întregime manual în cantități mici și fără împărțirea muncii, cei care le inițiază le termină: pe fiecare lamă veți găsi inițialele meșterului care le-a făcut.

Arcul este în sârmă de fier galvanizată și galvanizată nu poate fi spălat în mașina de spălat vase și se recomandă o spălare rapidă manuală cu uscare imediată. Tratamentul termic include, de asemenea, sub-răcire la -80 ° C pentru a asigura capacitatea și durata maximă de tăiere.
Versiunile cu mânere Plexiglas sunt sigure pentru mașina de spălat vase, deoarece toate mânerele noastre Plexiglas sunt supuse unui proces special de stabilizare care le face sigure pentru mașina de spălat vase. Produse cu oțel de tăiat de înaltă calitate, acestea pot fi introduse în mașina de spălat vase numai în versiunea cu mâner Plexiglas, dar este bine să fiți informați despre posibilele consecințe:
1. mașina de spălat vase face ca orice obiect spălat în ea să îmbătrânească rapid.
2. cu cât oțelurile de tăiere sunt mai calitative, cu atât sunt mai puțin inoxidabile.
3. lamele pot fi colorate cu mici pete roșiatice sau halouri mari albăstrui:
la. dacă este lăsat să se scurgă sau să se usuce în mașina de spălat vase
b. dacă este lăsat murdar mult timp după utilizare
c. dacă apa de spălare este bogată în fier
4. spălarea bună a mâinilor și uscarea atentă după spălare sunt secretul pentru a vă menține cuțitele la maxim
5. Spălarea mâinilor și uscarea imediată sunt OBLIGATORII pentru cuțitele cu mânere din corn, lemn sau alte materiale naturale.
6. Nu spălați cu detergenți agresivi sau apă la temperaturi peste 60 ° C.

Măsurători:
- cuțite tang complete
- greutate: 909 gr.
- lama din otel inoxidabil
- mâner: buș
Email Newsletter
Newsletter