8 Sfaturi Despre cum să Alegeți Încălzirea Locuinței cu Radiatoare de Design

Acesta este cel mai bun moment pentru a alege săreînnoiți sistemul de încălzire acasă, să înlocuiți radiatoarele acum învechite și să le înlocuiți cu ceva care devine din ce în ce mai popular în Europa, șinele de prosoape încălzite și radiatoarele electrice sau hidraulice. Aceste mijloace de încălzire elegante și rafinate combină 3 caracteristici simple și indispensabile: Design, Eficiență și Inovație.
 

Cele mai bune companii și cei mai specializați designeri și arhitecți își încearcă mâna an de an în crearea de soluții de încălzire din ce în ce mai inovatoare și originale care se învecinează cu conceptul de opere de artă. Viadurini, comerț electronic specializat în selecția șinelor de prosoape încălzite, este prima companie care oferă încălzitorul de prosoape în Italia și pe piața europeană.

Printre diferitele nevoi care pot apărea în timpul renovării unui apartament, se evidențiază aceea de a renova locuința cu ajutorul unor elemente decorative care sunt, în același timp, funcționale.

Sfat 1 - Când trebuie să renovați sau să înlocuiți sistemul de încălzire?

Răspunsul este simplu, întotdeauna mai bun vara. Absolut cel mai potrivit sezon pentru a începe lucrul. Vara veți avea avantajul incontestabil de a nu suferi de frig în timpul renovărilor și, mai ales, cu sistemul de încălzire oprit, timpul de lucru ar fi redus, economisind și costurile forței de muncă.

Sfat 2 - Luați în considerare dimensiunea zonei de utilizare

Măsurătorile sunt esențiale atunci când decideți să vă schimbați radiatorul. Așadar, vă sfătuim să luați măsurătorile exacte ale camerei în care va fi amplasat radiatorul.
Deoarece radiatoarele au diferite grade de putere, a fost creat un fel de grafic elementar care vă poate face să înțelegeți imediat, în funcție de dimensiunea camerei, de câtă putere veți avea nevoie.

Pe scurt, va fi necesar să se obțină volumul camerei, calculând suprafața acesteia (lățime x lungime) și apoi înmulțind-o cu înălțimea.

Mai mult, trebuie acordată atenție detaliilor: dacă există sau nu ferestre (ferestre, uși franceze, luminatoare etc.). Mai mult, la calcularea puterii termice necesare încălzirii camerei, aceste date sunt esențiale pentru a identifica coeficientul care va fi apoi înmulțit cu volumul camerei tratate.

Sfat 3 - Din ce cameră să începeți instalarea radiatorului?

Dorind să vorbim despre estetică, caloriferul este o componentă de mare impact vizual datorită multiplelor sale forme și linii, așa că este recomandat în locuri unde poate fi admirat precum sufragerie, sufragerie și băi.
 

Sfat 4 - Unde se instalează radiatorul?

Chiar și acolo unde există reguli de urmat de preferință; pentru un randament optim, cel mai bun loc ar fi pe pereții care dau exteriorului casei dacă există astfel încât să se reducă fluxurile de aer rece care pătrund în casă, garantând astfel un randament mai bun.

 Sfatul 5 - Ce radiator alege?

 Pentru această întrebare nu există un răspuns exact, deoarece fiecare situație ar trebui analizată, dar putem oferi sfaturi în general.

 Versiunile de pe piață sunt multe, dar cele mai comune sunt:

 - radiator tubular

 - radiator cu placă

 - prosop încălzit cu capac.

 Când este necesar să aveți multă putere, radiatoarele modulare (tubulare sau similare) sunt potrivite pentru o utilizare mai bună, deoarece datorită modularității au randamente teoretic   infinite și se adaptează spațiilor putând conta pe diferitele înălțimi, adâncimi ( numărul de coloane) și lățimile (numărul de elemente).

 Dacă, pe de altă parte, aveți puțin spațiu, ar trebui să optați pentru un model de placă, care pe unitate de suprafață are un randament mai mare. În cele din urmă, dacă doriți să dați un   plus estetic plăcii, le puteți alege pe cele care au o husă special concepută.

Sfatul 6 - Radiator hidraulic, electric sau mixt?

În toate cele 3 versiuni, radiatorul oferă cele mai bune și nu există o categorie reală care să câștige față de cealaltă. Fiecare se adaptează nevoilor specifice.
Putând alege, este ideal să optezi pentru un radiator cu funcționare mixtă , adică unul care funcționează atât cu apă, cât și în modul electric. Mixed are avantajul de a fi foarte versatil, mai ales în anotimpurile intermediare, unde cu sistemul de încălzire centrală oprit, puteți alege să încălziți (electric) camerele din casă care rămân mai reci, precum baia. În plus, în casele bine izolate, se poate obține un confort termic excelent, cu cheltuieli minime de energie.

În cazul instalatorilor, conexiunile vor fi greu la fel ca vechiul radiator, de multe ori formele radiatoarelor sunt variate și neobișnuite. Din acest motiv, este esențial să cunoașteți spațiile și dimensiunile în timpul fazei de renovare, în timp ce pentru versiunile electrice este necesar să planificați introducerea unei prize de alimentare adecvate.

Sfatul 7 - Ce material să alegeți?

Principalele materiale sunt în principal 3:

  • Fonta - A făcut istorie și este încă folosită în acest domeniu, face ca radiatorul să fie greu, dar are o capacitate mare de a reține căldura, negativul este că se încălzește lent.
  • Aluminiu - Material care devine din ce în ce mai accesibil pentru toată lumea datorită noilor metode de procesare cu costuri reduse. Are o putere termică ridicată și de obicei modelele cu un design mai particular sunt construite cu acest metal.
  • Oțel - Material de înaltă calitate cu o capacitate termică excelentă.
  • Sticlă

Sfatul 8 - Cine să ceară asistență pentru instalare?

Indiferent de alegerea radiatorului, va fi esențial să solicitați sprijinul profesioniștilor care vor asambla caloriferele într-un mod curat. Va trebui să contactați un instalator, pentru conectarea conductelor și pentru trecerea apei calde în interiorul caloriferelor. Intervenția sa va fi necesară dacă se adoptă tehnologia cazanului sau tehnologia termocăminei, cu atât mai mult dacă este necesară schimbarea conductelor prin adoptarea materialelor de ultimă generație. În cazurile în care se aleg radiatoare electrice, acestea vor fi echipate cu o priză pentru a fi introduse în prizele corespunzătoare.Radiatoarele cu infraroșu, în ciuda utilizării energiei electrice, sunt echipate cu sisteme de siguranță în conformitate cu legea, care le permit să fie amplasate chiar și în băi, lângă chiuvete sau căzi.

Sfat bonus: Faceți clic aici pentru a vizita opțiunile noastre exclusive pentru radiatoare.

Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter