Cuțite de Bucătărie Practice și Decorate cu Berti Coltelleria Exclusive Viadurini

Viadurini colaborează cu un tacâm istoric a cărui istorie începe în 1895 cu un management familial și o producție artizanală de cuțite de înaltă calitate. De-a lungul timpului, cuțitele nu au încetat niciodată să ofere satisfacții. Dacă înainte, de fapt, erau vândute exclusiv în Sicilia și Calabria, astăzi produsele lor se mândresc cu un comerț internațional; există cel puțin 40 de țări în lume care apreciază cuțitele.

O producție care își propune să „ recupereze cea mai pură tradiție și să proiecteze noi produse ”. Acesta este motivul pentru care există o mare atenție la detalii atât în ​​crearea și proiectarea de noi modele, cât și în procesarea acestora. Piesele produse în fiecare an sunt de aproximativ 20.000, din care aproximativ 50% sunt destinate străinătății.

Așadar, să aflăm împreună cu Andrea Berti, proprietarul companiei, câteva curiozități despre produsele lor și cum să recunoaștem un cuțit de bucătărie bun .

Care este produsul dvs. emblematic? Și cel mai bine vândut?

Produsul nostru cel mai bine vândut este cu siguranță Convivio Nuovo, un cuțit de masă născut în 1997, rezultatul unei operațiuni de retroinovație a unui cuțit vechi (anii 1930-1900) tipic Scarperia. Se caracterizează printr-o inovație puternică în utilizarea materialelor și un design inovator care îl face plăcut la utilizare.

Cum să recunoști un cuțit de bucătărie excelent?

Un cuțit nu poate fi evaluat prin „ochi”: calitatea poate fi văzută în cei 30 de ani de la achiziționare. Cu toate acestea, o metodă bună de evaluare este de a observa detaliile, finisajele, plăcerea distribuției greutății, ergonomia mânerului și aspectul estetic: dacă producătorul a avut grijă de aceste detalii, cu greu a neglijat calitatea lama. Sunt posibile mai multe evaluări tehnice (lama forjată sau nu, tipul de ascuțire etc.), dar necesită abilități pe care le au în mod normal specialiștii din sector.

Ce set de cuțite ați recomanda să aveți întotdeauna în bucătărie?

Pentru gătitul „italian” puteți avea de la minimum trei cuțite până la 20 de cuțite diferite.

Primii trei cumpărați (esențiali) sunt:
  1. Sculptorul (de preferință 22-25 cm.)
  2. Cuțitul drept (11 cm)
  3. Cuțitul pentru pâine (singurul care va avea un ferăstrău)
După aceste cuțite fundamentale ne putem răsfăța în a cumpăra cuțite pentru bucăți specifice (șuncă, legume, dezosare etc.) care au sarcina de a ușura acțiunile de tăiere, în special pentru cei care nu sunt profesioniști în bucătărie.
Descoperiți pe site-ul nostru întreaga colecție de Berti Coltelleria Exclusive Viadurini!
Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter