De la design la funcționalitate: cum să alegi Masa perfectă pentru fiecare dintre spațiile tale

 

De la design la funcționalitate: cum să alegi Masa perfectă pentru fiecare dintre spațiile tale

Alegerea optimă a unei mese

Selectarea mesei de sufragerie ideale presupune determinarea focalizării mediului de acasă . Această piesă de mobilier este de fapt un element fundamental care nu numai că va însoți majoritatea meselor, dar care joacă un rol crucial în estetica sălii de mese. Toate acestea fac ca o evaluare precisă a diverșilor factori precum: materialul , stilul și dimensiunea să fie esențială .

O masă trebuie să se integreze armonios cu contextul spațiului din jur. Prin urmare, alegerea adecvată ar trebui să echilibreze funcționalitatea și preferințele personale. Varietatea disponibilă pe piață este vastă, variind de la modele sofisticate, cum ar fi modelul nostru Intreccio, până la opțiuni mai simple, cum ar fi modelul nostru Circe .

 


Dimensiunea și configurația spațială

Pentru bucatariile mari, dimensiunea mesei este mai putin problematica, insa pentru spatiile mici este esential sa optezi pentru dimensiuni reduse. Este important ca fiecare oaspete să aibă cel puțin 60 cm lățime pentru spațiul său, cu încă 80/90 cm pentru așezare .

Pentru o bucătărie îngustă și mică sunt de preferat mesele pătrate sau dreptunghiulare , deoarece pot fi așezate și pe perete pentru a optimiza spațiul. Avand in vedere intotdeauna spatii cu dimensiuni medii/mice, o masa extensibila ar reprezenta solutia perfecta pentru a se adapta la diverse ocazii, imbinand eleganta si functionalitatea precum masa noastra Meluso .

 


Forme și materiale

Cele mai funcționale forme pentru o masă includ configurații dreptunghiulare , ovale și circulare . Alegerea formei ar trebui să se bazeze pe numărul de persoane pe care le luați așteaptă cu nerăbdare să găzduiești în mod regulat.

În ceea ce privește materialele, lemnul rămâne un clasic pentru căldură și ușurință de întreținere, precum Tirian nostru, deși poate necesita tratamente pentru a rezista la umiditate.

Mesele din marmură precum Cesare oferă soliditate și o prezență distinctivă . Pentru o notă de eleganță , totuși, puteți lua în considerare sticla sau cristalul , cum ar fi Alariko , deși necesită precauție pentru a evita deteriorarea structurii.

Mesele transformabile sunt piese de mobilier extrem de versatile care se adapteaza la multiple utilizari cu un mecanism simplu: perfecte pentru cei care au nevoie sa optimizeze spatiul , se transforma de la masute mici de cafea la mese spatioase in doar cativa pasi simpli. Ideale pentru medii compacte, aceste mese vă permit să maximizați funcționalitatea fără a sacrifica stilul, cum ar fi cu Giordano .

Mesele extensibile precum masa noastră Girasole sunt ideale pentru cei care au spații variabile sau primesc oaspeți frecvent. Aceste mese sunt echipate cu mecanisme, cum ar fi inserții ascunse sau panouri detașabile, care le permit să fie extinse cu ușurință atunci când este nevoie de mai mult spațiu. Ele oferă o mare versatilitate și sunt disponibile în diverse stiluri și materiale, permițându-le să se adapteze atât la interioare moderne, cât și mai tradiționale.


Poziționarea mesei

Odată ce forma, dimensiunea și materialul au fost definite, este esențial să poziționăm strategic masa. Dacă spațiul permite, o poziție centrală este ideală, asigurând cel puțin 80 cm de spațiu liber pentru a vă deplasa confortabil . O masă poate fi amplasată și lângă un perete sau integrată într-o insulă din bucătărie, funcționând ca separator de cameră în contextul unui mediu open space, important este ca masa să fie iluminată cu lumină naturală ori de câte ori este posibil.

Acest ghid oferă un cadru complet pentru a face o alegere informată și satisfăcătoare a mesei de sufragerie , combinând estetica și funcționalitatea în inima casei. Descoperiți gama largă de mese pe site-ul nostru și alegeți-l pe cel mai potrivit pentru dvs.

Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter
  • aicel
  • confindustria
  • sectigo
  • sonosicuro