Coloana de găleată cu gheață de design pentru vin din cupru ciocănit, piesă unică fabricată în Italia.
Este o adevărată operă de artă. O
coloană pentru găleată cu gheață care conține
gheața pentru vin realizată în întregime
din cupru ciocănit lucrat manual. Este o completare care exprimă măiestria absolută a măiestriei conform
tradiției italiene , realizată de secole cu cea mai mare atenție la detalii și expertiză neschimbată de către fierarii.
De o calitate și rafinament excepționale, fiecare obiect, cu fiecare detaliu, este rezultatul unei
prelucrări manuale precise și riguroase, realizate de pasiunea și arta călămararilor, în deplin respect al
tradiției și calității italiene, pentru un
obiect unic și prețios. . Vasele de gătit din cupru sunt
modelate în întregime manual baterea pe stalpi specifici de fier cu ciocane de lemn si ciocane speciale pentru productii mici, sau cu strung la cele mai mari.
Această tehnică de prelucrare conferă cuprului nu doar un aspect estetic îmbunătățit, ci și o
rezistență mai mare la uzură , pentru un efect de întărire moleculară.
În final, pentru curățarea și șlefuirea manuală se folosesc produse biodegradabile, iar lustruirea finală presupune periere până la obținerea unei străluciri totale.
Acolo unde este necesar, manerele sunt fixate cu nituri, pentru a asigura o prindere puternica si de durata.
Toate aceste caracteristici fac ustensilul indispensabil, mai ales pentru toți cei interesați de haute cuisine.
Alegerea materialelor este primul punct de plecare important: se face o selecție diligentă pentru a alege doar
materiale de calitate excelentă. Deci cuprul folosit este cuprul pur, cu calitățile fizice potrivite pentru modelarea perfectă. Alama pentru manere provine din lingouri individuale de prima alegere pentru turnare artizanala, cu respectarea reglementarilor.
Materialul: Cuprul a fost primul metal care a fost prelucrat de om. Este un
metal nobil practic indestructibil cu o valoare ecologica ridicata. Acesta este motivul pentru care deținerea unei ustensile de bucătărie din cupru poate însemna deținerea unei părți din istoria omenirii, care aduce bucurie și farmec în pregătirea meselor și în prezentarea preparatelor.
Cuprul este potrivit pentru gătit lung și precis datorită
conductibilității sale termice care permite căldurii să se răspândească uniform pe întreaga oală și capac astfel încât, odată atinsă temperatura dorită,
se obțin economii de energie deoarece necesită puțină căldură.
Caracteristici tehnice și avertismente:- Poate fi folosit pentru gătit pe gaz, radiant sau electric, de preferință cu flacără scăzută;
- Nu folosiți obiecte ascuțite în contact direct cu interiorul;
- Nu utilizați tampoane din vată de oțel pentru curățarea interioară;
- Spălarea în mașina de spălat vase nu este recomandată pentru a evita oxidarea completă a cuprului;
- Nu lăsați instrumentul în contact direct cu flăcări sau farfurii fără alimente sau condimente în interior;
- Nu stivuiți tigăile una peste alta; este indicat să le agățați.
NB: Cu o utilizare continuă, cuprul va
căpăta culoarea sa antică caracteristică. Pentru cei care preferă cuprul lucios este recomandat să folosească (doar afară) soluția de oțet și sare și să frece în vată de oțel, sau produse de curățare din cupru, ușor disponibile pe piață.