Găleată pentru gheață de design pentru vin din cupru lustruit ciocănit sau verde pompean, fabricată în Italia.
Găleata pentru gheață reprezintă o
piesă unică , deoarece fiecare obiect este rezultatul unei
prelucrări artizanale a cuprului care este
ciocănit manual, conform
tradiției italiene , realizată de secole cu cea mai mare atenție la detalii și expertiză neschimbată de către fierarii.
În deplin respect pentru
tradiția și calitatea italiană,
producția în întregime manuală este rezultatul unei puternice sinteze între
pasiune și artă care dă viață unui
obiect unic și prețios. De o calitate si rafinament exceptionale, fiecare obiect si fiecare dintre detaliile sale sunt rezultatul unei prelucrari atente efectuate strict manual de catre maestri calamari.
Vasele de gătit din cupru pentru uz culinar, de fapt, sunt
modelate în întregime manual baterea pe stalpi specifici de fier cu ciocane de lemn si ciocane speciale pentru productii mici, sau cu strung la cele mai mari.
Această tehnică de prelucrare conferă cuprului un aspect înfrumusețat din punct de vedere estetic, dar mai ales îl face mai
rezistent la uzură , pentru un efect de întărire moleculară.
În final, curățarea și lustruirea se realizează manual cu produse biodegradabile, iar în final lustruirea prin periere până la obținerea unei străluciri totale.
Acolo unde este necesar, manerele sunt fixate cu nituri, pentru a asigura o prindere puternica si de durata.
Toate aceste caracteristici îl fac un instrument indispensabil, în special pentru toți cei interesați de haute cuisine.
Alegerea materialelor este primul punct de plecare important: se face o selecție diligentă pentru a alege doar
materiale de calitate excelentă. Deci cuprul folosit este cuprul pur, cu calitățile fizice potrivite pentru modelarea perfectă. Alama pentru manere provine din lingouri individuale de prima alegere pentru turnare artizanala, cu respectarea reglementarilor.
Materialul: Cuprul a fost primul metal care a fost prelucrat de om. Este un
metal nobil practic indestructibil cu o valoare ecologica ridicata. Acesta este motivul pentru care deținerea unei ustensile de bucătărie din cupru poate însemna deținerea unei părți din istoria omenirii, care aduce bucurie și farmec în pregătirea meselor și în prezentarea preparatelor.
Cuprul este potrivit pentru gătit lung și precis datorită
conductibilității sale termice care permite căldurii să se răspândească uniform pe întreaga oală și capac astfel încât, odată atinsă temperatura dorită,
se obțin economii de energie deoarece necesită puțină căldură.
Caracteristici tehnice și avertismente:- Poate fi folosit pentru gătit pe gaz, radiant sau electric, de preferință cu flacără scăzută;
- Nu folosiți obiecte ascuțite în contact direct cu interiorul;
- Nu utilizați tampoane din vată de oțel pentru curățarea interioară;
- Spălarea în mașina de spălat vase nu este recomandată pentru a evita oxidarea completă a cuprului;
- Nu lăsați instrumentul în contact direct cu flăcări sau farfurii fără alimente sau condimente în interior;
- Nu stivuiți tigăile una peste alta; este indicat să le agățați.
NB: Cu o utilizare continuă, cuprul va
căpăta culoarea sa antică caracteristică. Pentru cei care preferă cuprul lucios este recomandat să folosească (doar afară) soluția de oțet și sare și să frece în vată de oțel, sau produse de curățare din cupru, ușor disponibile pe piață.