Spărgător de nuci din cupru solid ciocănit și clește din alamă, design lucrat manual fabricat în Italia.
Acest
spărgător de nuci din cupru solid, cu tavă și clește din alamă, are o calitate și un rafinament excepțional, rezultat al
măiestriei cuprului ciocănit manual , conform
tradiției italiene , realizat de secole cu cea mai mare atenție la detalii și expertiză neschimbată de către fierarii.
Este o
piesă unică de design , deoarece produsul, cu fiecare detaliu, este rezultatul unei
prelucrări manuale precise și riguroase, cu respectarea deplină a
tradiției și
calității italiene, pentru un
obiect unic și prețios. Alegerea materialelor este primul punct de plecare important: se face o selecție diligentă pentru a alege doar
materiale de calitate excelentă. Deci cuprul folosit este cuprul pur, cu calitățile fizice potrivite pentru modelarea perfectă. Alama pentru manere provine din lingouri individuale de prima alegere pentru turnare artizanala, cu respectarea reglementarilor.
Vasele de gătit din cupru sunt
modelate integral manual prin baterea pe stâlpi specifici de fier cu ciocane de lemn și ciocane speciale pentru producțiile mici, sau cu strung pentru cele mai mari.
Această tehnică de prelucrare conferă cuprului nu doar un aspect estetic îmbunătățit, ci și o
rezistență mai mare la uzură , pentru un efect de întărire moleculară.
În cele din urmă, pentru curățarea și șlefuirea manuală se folosesc produse biodegradabile; in timp ce lustruirea finala presupune periere pana se obtine o stralucire totala.
Acolo unde este necesar, manerele sunt fixate cu nituri, pentru a asigura o prindere puternica si de durata.
Toate aceste caracteristici fac ustensilul indispensabil, mai ales pentru toți cei interesați de haute cuisine.
Caracteristici tehnice și avertismente:- Poate fi folosit pentru gătit pe gaz, radiant sau electric, de preferință cu flacără scăzută;
- Nu folosiți obiecte ascuțite în contact direct cu interiorul;
- Nu utilizați tampoane din vată de oțel pentru curățarea interioară;
- Spălarea în mașina de spălat vase nu este recomandată pentru a evita oxidarea completă a cuprului;
- Nu lăsați instrumentul în contact direct cu flăcări sau farfurii fără alimente sau condimente în interior;
- Nu stivuiți tigăile una peste alta; este indicat să le agățați.
Materialul: Cuprul este un
metal nobil practic indestructibil cu o valoare ecologică ridicată și a fost primul metal care a fost prelucrat de om.
Acesta este motivul pentru care deținerea unei ustensile de bucătărie din cupru poate însemna deținerea unei părți din istoria omenirii, care aduce bucurie și farmec în pregătirea meselor și în prezentarea preparatelor. Indicat pentru gătit lung și precis datorită
conductibilității sale termice, permite căldurii să se răspândească uniform pe întreaga oală și capac pentru
economii optime de energie deoarece, odată atinsă temperatura dorită, necesită căldură mică.
NB: Cu o utilizare continuă, cuprul va
căpăta culoarea sa antică caracteristică. Pentru cei care preferă cuprul lucios este recomandat să folosească (doar afară) soluția de oțet și sare și să frece în vată de oțel, sau produse de curățare din cupru, ușor disponibile pe piață.