Made in Italy

Bastardella semisferică din cupru masiv cu inel 30 cm - Giampiero

  • Made in Italy
  • Cod: GIAMPIETRO2
Lei 942,69 Lei 1.109,08 -15%
Material cupru
Timpii de livrare 7-10 zile lucratoare
Lungime (cm) 30
Înălțime (cm) 15

Bastardella cu inel din alama din cupru matuit solid 30 cm fabricat in Italia.

Această bastardella semisferică realizată în întregime din cupru solid solid are o formă rotundă cu un inel din alamă solid asamblat cu nituri de 5 mm.
Ideal pentru baterea albusurilor si smantana, pentru gatirea cremelor si a sosurilor la fierbere, pentru prepararea maionezei si a altor sosuri reci. Designul funcțional și elegant reprezintă o piesă unică , întrucât obiectul provine dintr-o prelucrare artizanală a cuprului conform tradiției italiene , realizată de secole cu cea mai mare atenție la detalii și expertiză neschimbată de către căldărari.

În deplin respect pentru tradiția și calitatea italiană, producția în întregime manuală este rezultatul unei puternice sinteze între pasiune și artă care dă viață unui obiect unic și prețios.
De o calitate si rafinament exceptionale, fiecare obiect si fiecare detaliu sunt rezultatul unei prelucrari atente efectuate strict manual de maestri calamari.
În final, curățarea și lustruirea se realizează manual cu produse biodegradabile, iar în final lustruirea prin periere până la obținerea unei străluciri totale.
Acolo unde este necesar, manerele sunt fixate cu nituri, pentru a asigura o prindere puternica si de durata.
Toate aceste caracteristici îl fac un instrument indispensabil, în special pentru toți cei interesați de haute cuisine.

Alegerea materialelor este primul punct de plecare important: se face o selecție diligentă pentru a alege doar materiale de calitate excelentă.
Deci cuprul folosit este cuprul pur, cu calitățile fizice potrivite pentru modelarea perfectă. Alama pentru mânere provine din lingouri individuale de primă alegere pentru turnare artizanală.

Materialul:
Cuprul a fost primul metal care a fost prelucrat de om. Este un metal nobil practic indestructibil cu o valoare ecologica ridicata. Acesta este motivul pentru care deținerea unei ustensile de bucătărie din cupru poate însemna deținerea unei părți din istoria omenirii, care aduce bucurie și farmec în pregătirea meselor și în prezentarea preparatelor.
Cuprul este potrivit pentru gătit lung și precis datorită conductibilității sale termice care permite căldurii să se răspândească uniform pe întreaga oală și capac astfel încât, odată atinsă temperatura dorită, se obțin economii de energie deoarece necesită puțină căldură.

Caracteristici tehnice și avertismente:
  • Utilizabil pentru gătit pe gaz;
  • Nu folosiți obiecte ascuțite în contact direct cu interiorul;
  • Spălarea în mașina de spălat vase nu este recomandată pentru a evita oxidarea completă a cuprului;
  • Nu lăsați instrumentul în contact direct cu flăcări sau farfurii fără alimente sau condimente în interior;
  • Se recomandă curățarea atentă înainte de utilizare și, mai ales, pentru a evita absolut depozitarea alimentelor în interior;
  • Nu stivuiți tigăile una peste alta; este indicat să le agățați.
NB: Cu o utilizare continuă, cuprul va căpăta culoarea sa antică caracteristică. Pentru cei care preferă cuprul lucios este recomandat să folosească (doar afară) soluția de oțet și sare și să frece în vată de oțel, sau produse de curățare din cupru, ușor disponibile pe piață.
Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter