Made in Italy

Bastardella din cupru conservat manual cu mâner din lemn 30 cm - Giampiero

 • Made in Italy
 • Cod: GIAMPIERO2
Lei 988,78 Lei 1.286,40 -23%
Material cupru
Timpii de livrare 7-10 zile lucrătoare
Lungime (cm) 30
Înălțime (cm) 15

Bastardella din cupru conservat mat și mâner din lemn, emisferă de 30 cm fabricată în Italia.

Această bastardelă emisferică realizată în întregime din cupru solid solid are o formă rotundă cu un mâner din lemn masiv asamblat cu nituri de 5 mm.
Ideal pentru biciuirea albușurilor și smântânei, pentru prepararea cremelor și sosurilor la un cazan, pentru prepararea maionezei și a altor sosuri reci. Designul funcțional și elegant reprezintă o piesă unică , deoarece obiectul se naște dintr-o prelucrare artizanală a cuprului conform tradiției italiene , realizată de secole cu cea mai mare atenție la detalii și expertiză neschimbată de către maeștrii cuprului.

În deplin respect al tradiției și calității italiene, producția complet manuală este rezultatul unei puternice sinteze între pasiune și artă care dă viață unui obiect unic și prețios.
De o calitate și rafinament excepțional, fiecare obiect și fiecare dintre detaliile sale sunt rezultatul unei prelucrări atente efectuate riguros de mână de către maeștrii aramari.
Vesela de cupru pentru uz culinar, de fapt, este modelată în întregime manual bătaie pe stâlpi de fier specifici cu ciocane din lemn și ciocane speciale pentru producții mici, sau cu strungul pentru cele mai mari.
Această tehnică de prelucrare conferă cuprului un aspect înfrumusețat estetic, dar mai presus de toate îl face mai rezistent la uzură , pentru un efect de întărire moleculară.
Ulterior, fiecare produs este conservat manual pe foc, distribuind manual staniul topit în vasele de gătit, astfel încât să fie sigur și igienic.
În cele din urmă, curățarea și șlefuirea se efectuează manual cu produse biodegradabile și se încheie lustruirea prin periere până se obține o strălucire totală.
Acolo unde este necesar, mânerele sunt fixate cu nituri, pentru a asigura o aderență puternică și durabilă.
Toate aceste caracteristici îl fac un instrument indispensabil în special pentru toți cei interesați de înaltă bucătărie.

Alegerea materialelor este primul punct de plecare important: se face o selecție asiduă pentru a alege doar materiale de o calitate excelentă.
Deci, cuprul folosit este cupru pur, cu calitățile fizice potrivite pentru o modelare perfectă. Alama pentru mânere provine din lingouri individuale de primă alegere pentru turnare artizanală, iar staniu utilizat este 100% pur virgin, potrivit pentru utilizare alimentară, în conformitate cu reglementările și cu un certificat de analiză.

Materialul:
Cuprul a fost primul metal care a fost prelucrat de om. Este un metal nobil practic indestructibil cu o valoare ecologică ridicată. Acesta este motivul pentru care deținerea unei ustensile de bucătărie din cupru poate însemna deținerea unei părți din istoria umană, care aduce bucurie și farmec în pregătirea meselor și în prezentarea felurilor de mâncare.
Cuprul este potrivit pentru gătirea lungă și precisă datorită conductivității sale termice, care permite căldura să se răspândească uniform pe întreaga oală și capac, astfel încât, odată ce temperatura este atinsă, se obțin economii de energie deoarece necesită puțină căldură.

Caracteristici tehnice și avertismente:
 • Utilizabil pentru gătit cu gaz;
 • Nu utilizați obiecte ascuțite în contact direct cu interiorul, vă recomandăm tacâmuri din lemn pentru a evita zgârieturile în placarea de tablă;
 • Nu folosiți tampoane din lână de oțel pentru curățarea internă, pentru a evita îndepărtarea staniului;
 • Nu este recomandată spălarea în mașina de spălat vase pentru a evita oxidarea completă a cuprului;
 • Nu lăsați instrumentul în contact direct cu flăcări sau farfurii fără alimente sau condimente în interior;
 • Nu stivați tigaile una peste alta; este recomandabil să le închideți.
NB: Cu o utilizare continuă, cuprul își va lua culoarea caracteristică antică. Pentru cei care preferă cuprul strălucitor, este recomandabil să utilizați (numai în exterior) soluția de oțet și sare și să frecați cu vată de oțel sau produse de curățare din cupru, ușor disponibile pe piață. Iazul va tinde, de asemenea, să se întunece, dar această reacție naturală nu îi afectează igiena. În cazul în care acoperirea placii de tablă nu mai este uniformă, va fi esențial să continuați cu o nouă placare de tablă pentru care puteți contacta direct furnizorul sau experții din sector. Cu precauțiile corecte indicate mai sus, placarea cu tablă poate dura până la 9/10 ani.

Posibilitatea stagnării periodice a interiorului și a lustruirii sale exterioare face containerul etern : acesta este motivul pentru care aceste instrumente sunt deseori transmise din generație în generație.

Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter
 • Piva IT 04187360401
 • Tel.+39 0541-623760 (21 linii telefonice)
 • De luni până vineri 8.30-17.00
 • Via del pino 21 - 47822
 • Santarcangelo di Romagna (RIMINI) Italy
 • info@viadurini.ro
 • +39 373 9005839 & SMS/WHATSAPP
 • Preturile afisate includ TVA