Mese de Sticlă: 8 Motive pentru Care Alegeți Sticlă

8 motive pentru care ar trebui să preferi sticla ca material pentru masa ta.

Sticla este considerata de toti producatorii de mese drept cel mai modern material care poate fi folosit, asta datorita faptului ca in imaginatia colectiva, atunci cand ne gandim la o masa, ne imaginam aceasta din lemn sau fier forjat. sau în piatră, toate elementele solide și robuste; în timp ce mesele din sticlă sunt imaginate ca mese delicate, aproape pentru afișare, greu de poziționat ca mese de bucătărie sau de sufragerie și deci utilizabile în fiecare zi... acest mod de a vedea sticla ca material principal al unei mese este complet greșit.

Datorită tehnologiilor moderne și diferitelor procese, sticla nu mai are nimic de transmis în ceea ce privește durabilitatea și robustețea în timpla cele ale predecesorilor săi, permițându-vă să mobilați orice tip de spațiu din casă, de la sufragerie până la bucătărie; te vei putea bucura de transparenta si lejeritatea vizuala a sticlei, mai ales cand vine vorba de mese, eleganta si sobrietatea acestui material este de neegalat si asta indiferent de tipul de masa despre care vorbim, trecand si prin console si cafea. Mese. sufragerie.
Indiferent de forma, dimensiunea, estetica si trasaturile care caracterizeaza fiecare model, in principiu, o masa din sticla este totusi capabila sa se adapteze perfect la multiple utilizari si se incadreaza perfect in orice tip de mediu, indiferent de stilul de amenajare care o caracterizeaza: evident in functie de În cazul în care vom opta pentru tipuri total diferite de mese, dar totuși unite prin prezența sticlei.

Caracteristica  principală a meselor din sticlă sau cristal, care le face să fie deosebit de apreciate, este tocmai transparența, care reflectă lumina creând efecte plăcute și contraste care fac totul mai luminos: astăzi ne concentrăm mult pe acest lucru, și pentru că mobilierul transparent.nu ingreunati spatiul, ci lasati mai mult spatiu incaperilor, tinnd aproape sa dispara si inserandu-se ca prezente extrem de discrete.

Colecția Viadurini oferă diverse modele de mese din sticlă și combinații de blat și baze, disponibile în diferite materiale, culori, forme și dimensiuni.1 - De ce să alegeți sticla pentru mese

O masa din sticla are caracteristica de a fi versatila si usor adaptabila oricarui tip de mobilier. O masă din sticlă de design este o piesă de mobilier care va face orice mediu sofisticat, dar în același timp modern. În plus, transparența, reflectarea luminii și proiecțiile de culoare cu efect prismatic fac din masa principalul protagonist al mediului. În cele din urmă, o masă de sticlă este robustă și rezistentă la impact, nu se deteriorează de căldură și nu se zgârie ușor în comparație cu o masă din lemn mai delicată.

2 - O masă din sticlă este potrivită și pentru bucătărie

Introducerea unei mese de sticla in bucatarie ar putea fi o alegere optima, mai ales daca este vorba de un living. Îndoiala pe care o întreabă mulți despre ea se referă în primul rând la curățenia, având în vedere locația sa. Sticla are o particularitate unică care o diferențiază de metal, lemn sau ceramică și anume că poate fi curățată în mod repetat cu orice detergent, chiar și foarte agresiv, ceea ce o face absolut sterilă din punct de vedere igienic.

3 - Forma mesei de sticla: dreptunghiulara sau rotunda

Plecând de la faptul că forma este strâns legată de tipul de mediu în care doriți să introduceți masa și deci este legată de spațiul pe care îl aveți la dispoziție.
În general, o masă rotundă poate fi amplasată într-o cameră mai mică. Caracteristica de a fi rotund, de fapt, confera armonie mediului si acesta va fi optic mai mare. Dimpotrivă, o masă dreptunghiulară din sticlă este mai potrivită pentru un spațiu mare, unde își poate găsi locul potrivit pentru a fi îmbunătățită la maximum.
Sunt doar idei care nu trebuie neapărat urmate, dar putem spune cu certitudine că forma nu schimbă absolut nimic asupra caracteristicilor mesei.

4 - Combinații de stil cu o masă de sticlă

In mod normal o masa din sticla este asezata sau asociata cu un mobilier modern si contemporan, dar renumita sa versatilitate o face combinabila cu orice tip de stil. Oferă mediului o atmosferă rafinată și unică, permițându-vă să vă jucați optic cu contrastele de lumini și culori. Incearca sa il asezi intr-o zona de living cu gust clasic, va da acea nota sic tuturor mobilierului. Sau încercați să o combinați cu alte materiale pentru a atenua efectul ultramodern.
In practica, fiind transparenta este ca un burete de stiluri, reflecta stilul care o inconjoara, facandu-l perfect adaptabil.

5 - Masa din sticla extraclara sau afumata

Alegerea unui sticla extraclara sau afumata depinde atat de gustul personal cat si de tipul de mobilier, deoarece cele doua culori pot fi adaptate oricarui context de design. Un aspect de luat în considerare ar putea fi gradul de luminozitate din mediu. Dacă camera este mică și întunecată este de preferat să alegeți o masă din sticlă extra-clară, dimpotrivă dacă camera este mare și luminoasă alegerea ar putea cădea pe o masă din sticlă afumată.

6 - Siguranța de a avea o masă de sticlă

Există mai multe tehnologii care fac sticla rezistentă și sigură chiar mai mult decât alte materiale. Călirea este un proces care crește rezistența la impact și căldură de cinci ori, comparativ cu sticla obișnuită.
Stratificarea sau laminarea este un proces care presupune introducerea unei folii de plastic foarte subtire intre 2 placi de sticla. În acest fel sticla este mai rezistentă și, în caz de spargere, fragmentele de sticlă rămân lipite între ele evitând să fie dispersate și să rănească oamenii. În plus, mesele selectate de Viadurini sunt proiectate folosind foi de sticlă groase, de la 12 la 20 de milimetri, care oferă o rezistență structurală foarte mare.

7 - Mesele de sticlă devin mai lungi

In colectia Viadurini exista modele de mese extensibile din sticla, precum si cele din lemn sau metal. De fapt, de foarte multe ori ne gândim că mesele din sticlă nu sunt potrivite pentru a fi întinse pentru că sunt prea delicate. Dimpotrivă, tehnicile moderne de fabricație și prelucrare au făcut posibilă crearea și producerea modelelor de mese extensibile din sticlă care să satisfacă nevoile multora.

8 - Curatarea usoara a sticlei

Curatarea unei suprafete de sticla este mai usoara decat crezi. Pentru multe persoane acest factor reprezintă un obstacol major în alegerea unei mese de sticlă, de teamă că vor rămâne dungi sau vor crea zgârieturi. Pentru curățarea zilnică, folosiți doar o cârpă din microfibră umezită cu apă, alcool sau un detergent specific pentru sticlă și frecați suprafața. Pentru o curatare mai amanuntita, de exemplu pentru a indeparta cafeaua, vinul sau alte reziduuri, puteti folosi un detartrant lichid sau chiar inalbitor diluat cu apa. In schimb, un mic truc pentru a evita formarea halourilor tipice este sa usuci sticla, imediat dupa curatare, cu o carpa uscata de bumbac. Pe sticla afumată, în general, efectul halourilor este mult mai puțin vizibil.
 
Faceți clic aici pentru a vedea colecția noastră de mese din sticlă.
Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter