Scaune de Grădină sau de Exterior: un Ghid cu 3 Criterii Privind Modul de Alegere

Cele 3 criterii pentru alegerea unui scaun de grădină.

De scaune de gradina sunt, împreună cu tabelele, esențiale accesorii mobilier pentru cei care doresc să decoreze grădina lor și asigurați - vă că avem un anumit stil și un plus de clasă. În funcție de utilizarea pe care doriți să o faceți, veți avea posibilitatea de a alege între diferite tipuri de scaune. Acestea diferă prin design, dar și prin formă, dimensiune și grad de confort.
Scaunele sunt un accesoriu care nu poate lipsi într-o grădină sau pe o terasă, mai ales aproape de vară. Scaunele în aer liber pot fi folosite pentru mese în aer liber, relaxare sau chiar dormit.

Fiind un accesoriu de mobilier, stilul și designul sunt importante și pot face diferența; indiferent dacă cumpărați un singur scaun sau un set de grădină, este bine să alegeți un model confortabil, dar practic și rezistent la intemperii. Multe scaune de grădină în aer liber pot fi ușor mutate sau stivuite pentru a economisi spațiu.

Prin urmare, este bine să acordați atenție și materialului pe care îl alegeți. Scaunele de grădină sunt accesorii de exterior supuse soarelui, ploii și diferitelor schimbări de temperatură, care nu sunt întotdeauna ușor de îngrijit. Prin urmare, întreținerea necesară este un aspect care nu poate fi trecut cu vederea.

Faceți clic aici pentru a vedea catalogul nostru de scaune de grădină!

Primul criteriu: confort și stil

Alegeți un model cu lățimea și adâncimea scaunului adecvate conformației dvs. fizice. Materialul joacă, de asemenea, un rol important. Dacă modelele textilene sunt mai confortabile, celelalte materiale oferă posibilitatea de personalizare cu perne de scaune sau pernă cu spătar. O opțiune pentru mai mult confort sunt cotierele, cu care scaunele de grădină stivuibile sunt adesea echipate.

Estetica și stilul scaunelor de grădină  pot fi alese în combinație dar și în contrast cu cele ale mesei de grădină, pentru un efect neobișnuit și ieșit din comun. De la nuanța naturală a lemnului la designul șic al rășinii țesute, trecând prin epoca fierului forjat sau modernitatea rafinată a oțelului și aluminiului... Gama de materiale este la fel de vastă ca și culorile disponibile.
Nu în ultimul rând, spațiul disponibil  afectează alegerea finală. Cele scaune stivuibile sunt, în acest sens, ideal pentru economie de spațiu.

Al doilea criteriu: Material

Puteți alege dintre multe materiale în funcție de stilul mobilierului dvs. de grădină, dar și de preț și de necesitățile de întreținere.

Scaun de grădină din lemn

Scaunul de grădină din lemn fascinează prin stilul și rezistența sa naturală. Puteți alege între diferite esențe europene (pin, salcâm, stejar etc.) sau lemn exotic (tec, itauba, cumaru etc.).
Scaunele de grădină din lemn compozit sunt realizate din fibre de lemn și material plastic, un amestec care le face rezistente la putregai fără risc de așchiere sau crăpături. Nu necesită nicio întreținere specială.

Scaune de gradina din otel

Scaune de gradina din oțel au un incontestabil modernă aspect.
Oțelul inoxidabil  nu se teme de apă sau de razele ultraviolete.

Scaune de grădină din aluminiu

De asemenea, în stil modern, scaunele de grădină din aluminiu se remarcă prin rezistența lor la intemperii  (ploaie, îngheț, căldură) și coroziune. Sunt ușoare și, prin urmare, foarte practice de mișcat , dar pot fi ușor răsturnate de un vânt puternic.

Scaune de grădină din fier forjat

Sunt scaunele bucolice și romantice  prin excelență. Deosebit de solid.

Scaune de grădină din rășină

Datorită materialului plastic (polipropilenă, polietilenă) cu care sunt fabricate, scaunele de grădină din rășină sunt ușoare, rezistente la putrezire și rezistente la intemperii. Sunt  foarte economice, mai ales în versiunea cu rășină injectată.
Rășina țesută, numită și polirattan sau ratan sintetic, reproduce într-un mod plăcut țesutul de ratan.

Scaune de grădină Textilene

Textilene este o țesătură compusă dintr-o țesătură din fibre de poliester, foarte rezistentă la intemperii și la razele UV. Cu un cadru din lemn, oțel sau aluminiu, scaunul cu scaun și spătar din textilen este deosebit de confortabil. Un alt plus: săpun și apă vor fi suficiente pentru curățare.

Al treilea criteriu: Dimensiuni

Adâncimea și lățimea scaunului

Un scaun de grădină cu un scaun adânc și larg oferă un confort mai mare decât un model mai mic, dar este și mai voluminos.
Cu toate acestea, este inutil să alegeți un scaun care este prea adânc pentru corp, deoarece ar risca să fie inconfortabil.

Înălțimea scaunului

Înălțimea scaunului este distanța care separă scaunul de sol și trebuie să fie adecvată pentru înălțimea mesei la care va fi apoi combinată.
De exemplu, pentru o masă de cocktail înaltă, înălțimea ar trebui să fie de 75 cm, comparativ cu 46 cm pentru un scaun de grădină clasic.
Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter