Tendințe de Amenajare Pentru Hoteluri și Pub-Uri: între Ecodesign și Sustainability

Ca în fiecare an, chiar și anul acesta designerii de interior care se ocupă de amenajarea spațiilor contract, precum hoteluri, pub-uri și restaurante, se confruntă cu noi tendințe de urmat și clienți de satisfăcut. Dar care sunt cele mai populare tendințe de mobilier din 2023?

Cele mai la modă stiluri de mobilier

Fiecare hotel, fiecare pub si restaurant are propria identitate si caracteristici, si din acest motiv este important ca acesta sa iasa in evidenta fata de celelalte pe baza particularitatii sale. În ciuda acestui fapt, există o serie de stiluri care au apărut ca protagoniști ai tendințelor din acest an.

Glamour stil

Culori și tonuri moi, paletele bej și gri sunt foarte folosite, însuflețite de alte nuanțe și de strălucirea metalului strălucitor cu efect metalic. Stilul glamour se caracterizeaza si prin alegerea candelabrelor spectaculoase  care din tavan fac incaperea mai luminoasa si mai eleganta, pentru a fi combinate cu folosirea marmurei si a catifeii  pentru restul mobilierului. Daca, in schimb, vrei sa recreezi stilul art deco, poti exagera cu aurul atat in obiecte cat si in finisajele mobilierului pentru a da o nota mai evidenta.  


Stil scandinav

Al doilea cel mai trendy stil în mobilarea hotelurilor și pub-urilor este, fără îndoială, stilul scandinav. Caracterizat prin  nuanțe predominant deschise , precum culorile pastelate și cele care amintesc de pământ. Contrastul dintre  alb și negru este de obicei folosit pentru a îmbunătăți colțurile camerei. Celelalte culori din paleta stilului scandinav sunt culori naturale precum bejul sau verdele. O piesă de mobilier esențială sunt fotoliile moi și măsuțele din lemn de culoare deschisă care amintesc de eleganța și stilul minimal tipic țărilor scandinave. 


 

Jungla urbana

Un stil care amintește de revenirea naturii ca protagonistă chiar și în mediile urbane este jungla urbană.
Acest stil se dezvoltă în 2017, când Pantone acordă verdele titlul de culoare a anului. Această decizie împinge designerii de interior să introducă elemente naturale, precum plante și flori, în spațiile contractuale ale orașului. 
Acest design este inspirat din cultura hippie a anilor 70 prin alăturarea cu cea ecologică care a apărut puternic în ultimii ani.

Această privire de ansamblu asupra diferitelor tipuri de stiluri prezente printre tendințele din acest an demonstrează că există o mai mare predilecție și atenție la aspectul ecologic chiar și în alegerea mobilierului. 

 

Materiale la modă

Aspectul ecologic și respectul pentru mediu devin și ele centrale în alegerea materialelor cu care sunt realizate mobilierul. Printre cele mai alese găsim gresie, personalizabilă și rezistentă, și polietilena. 

Datorită eleganței și rezistenței sale, gresia este folosită mai ales pentru amenajarea spațiilor exterioare ale hotelurilor și cluburilor. Polietilena rezultatul unui proces de reevaluare și optimizare a deșeurilor de plastic, vă permite să alegeți o abordare de producție conștientă și atentă la problemele de mediu.

 

Propuneri la modă printre colecțiile Viadurini

Viadurini adoptă o abordare ecologică și se angajează să garanteze în colecția sa prezența unor produse care au caracteristici cât mai sustenabile. De exemplu, în colecția Viadurini Lighting există numeroase propuneri pentru iluminatul exterior al hotelului tău de lux din material reciclat.

Pentru pub-urile și cluburile tale de pe plajă, Viadurini Living oferă tejghele de bar minunate cu sau fără lumini LED pentru a ilumina posturile de lucru. Complet din polietilenă reciclată, ele reprezintă frumusețea și funcționalitatea designului ecologic Made in Italy.

Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter
  • aicel
  • confindustria
  • sectigo
  • sonosicuro