Alege Ecodesign pentru a-ți Mobila Casa într-un mod Durabil

Durabilitatea și grija pentru mediu sunt subiecte foarte actuale și discutate din cauza schimbărilor climatice în curs. Din ce în ce mai mulți oameni încearcă prin urmare să adopte comportamente de conservare a mediului și a resurselor acestuia.

Această tendință se reflectă în diverse domenii ale vieții noastre, de la îmbrăcăminte până la alegerea unui mobilier prietenos cu natura, fără a sacrifica niciodată estetica, durabilitatea sau calitatea. Mobilierul ecodesign nu își pierde capacitatea de a rezista și de a rezista în timp păstrându-și calitățile.

Mobilierul durabil este mobilierul realizat din materiale reciclate care, la rândul lor, pot fi reutilizate în viitor în cadrul procesului de producție.

 

Materiale ecologice

Materialele cele mai folosite de designerii eco-conștienți sunt cele găsite în natură sau obținute din procesul de reciclare. Printre cele mai cunoscute se numără lemnul ( certificatul FSC® îi garantează originea și gestionarea responsabilă a pădurilor), bambusul, aluminiul și materialele plastice reciclate.
 

  •   Lemnul: materialul ecologic prin excelență

În procesarea sa, folosește puțini combustibili fosili, este izolator în mod natural și provine dintr-o sursă regenerabilă. În mobilier, este folosit mai ales în complemente pentru zona de zi, cum ar fi bufete, credenza, comode și suporturi TV care îmbină stilurile clasice și moderne.

  • Bambus

Această plantă este considerată durabilă datorită capacității sale de a crește în locuri cu o rată mare de secetă, deoarece nu necesită cantități mari de apă.

Este complet biodegradabil si extrem de durabil, motiv pentru care este considerat un material excelent pentru mobilierul de gradina.

  • Aluminiu

Aluminiul are capacitatea de a fi reciclat la nesfârșit fără a-și pierde proprietățile precum rezistența, ușurința și strălucirea. Nu se oxidează, nu se strică și este rezistent la coliziuni. Este ideal pentru a face mese și mese de cafea pentru baruri și pub-uri.

  •   Plastic reciclat

Procesul de reevaluare și optimizare a deșeurilor din plastic economisește resurse și materii prime, combaterea poluării prin limitarea emisiilor de CO2 în atmosferă și utilizarea depozitelor de gunoi. În acest fel, plasticului i se poate da o nouă viață și pot fi create mobilier durabil și de lungă durată.


Viadurini și Ecodesign

Viadurini se angajează să asigure prezența produselor ecologice în colecțiile sale. În colecția Viadurin Living, bufetele din lemn reciclat de mango și salcâm sunt perfecte pentru mobilarea livingului în stil etnic. În ceea ce privește sala de mese, pe de altă parte, alegerea unei mese de sufragerie combinată cu scaune ambele din polietilenă reciclată sunt un complement ideal de mobilier pentru a îmbina funcționalitatea și estetica. În fine, chiar și în alegerea sistemului de încălzire, Viadurini propune primul termofrigider ecologic din lume creat datorită procesului de reciclare a prafului de marmură, un element rezidual din cariere.

Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter