Culoarea Anului 2023: cum să o Folosiți în Decor

Vioi, captivant și îndrăzneț. Trei adjective care descriu perfect tendințele pe care am decis să le urmăm anul acesta în alegerea celei mai trendy palete de culori. Culoarea Pantone a anului este, de asemenea, fascinantă și strălucitoare: magenta viu. Compania Pantone clasează anual cea mai la modă culoare din anul curent. Cea aleasă pentru acest 2023 a fost definită drept „ o nuanță neconvențională în vremuri neconvenționale ”. Magenta viu este o culoare puternică și complementară a verdelui. Se obține din combinația perfectă a două părți egale de roșu și albastru.



Istoria culorii magenta

Nașterea acestei culori incredibile, simbol al non-conformității, datează din 1859. Se spune că François-Emmanuel Verguin, un chimist din Lyon care era pe cale să creeze noi coloranți artificiali pentru industria textilă, a decis într-o seară să arunce toate. compușii utilizați pe fereastră înainte de a merge la culcare.
În dimineața următoare și-a dat seama că rămășițele rămase în vas dăduseră viață unei noi culori: magenta.

Numele, însă, s-a inspirat din moda vremii. Bătăliile purtate la acea vreme, cea de la Magenta și cea de la Solferino, câștigaseră atâta faimă încât în ​​orice sector voiau să folosească
acel nume pentru a atrage atenția publicului.


Ce face ca Magenta să fie atât de specială?

Magenta are o caracteristică foarte specială, de fapt este doar o iluzie creată de ochii noștri .
Dar ce înseamnă asta? Magenta acela nu exista?
De fapt, această culoare, care pe scara de culori este situată între roșu și albastru, nu se găsește în spectrul vizibil al luminii și, prin urmare, nu există o lungime de undă luminoasă care să aparțină și să corespundă magenta. Receptorii din ochii noștri sunt de fapt capabili să distingă doar între roșu, albastru și verde. Capacitatea de a putea vedea nuanța magenta depinde de fenomenul conform căruia prin combinarea celor trei culori primare ne putem permite să creăm altele secundare, pe care creierul nostru le percepe chiar dacă nu există cu adevărat.

 

 

Idei de amenajare cu Color Magenta

Magent a este o culoare extrem de plina de vitalitate si energie, de aceea poate parea greu de combinat, aici iti vom arata cateva trucuri pentru a o face protagonista incaperilor din casa ta.
Caracterizat printr-o nuanță intensă și plină de viață, este recomandat pentru utilizare pe o  singură piesă de mobilier, cum ar fi un fotoliu din catifea moale sau un puf în stil clasic  cu nasturi eleganti aurii. Mobilier perfect pentru a vă îmbogăți zona de zi sau un colț  al dormitorului dvs.
Dacă, în schimb, vrei să -l faci protagonistul mobilierului, sfatul nostru este să îl îmbini cu culori mai neutre.care ii atenueaza intensitatea precum alb sau griCombinația va fi rafinată și elegantăUltimul sfat pentru cei care doresc să scoată în evidență tonul și diferitele nuanțe, este să îl combinați cu verdele, culoarea sa complementară, sau cu albastrul. Combinatia acestor culori este de fapt ideala pentru a conferi mediului un caracter puternic si decisiv.




 
Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter