Stilul scandinav și tendințele nord-europene

Scopul de a vă face casa mai confortabilă cu doar câteva lucruri, este posibil cu stilul nordic sau scandinav. Cele mai importante trei elemente care au caracterizat stilul scandinav sunt: ​​pături calde, mobilier din lemn și culori deschise.

Istoria stilului nordic

Acest stil specific, foarte popular în mobilierul casei, își are originea în țările nord-europene. scopurile sale nu sunt estetice, ci mai degrabă funcționale; pentru a face confortabile toate acele spații reci din casa ta, caracterizate de un climat foarte rece, mai ales iarna. 
Faima sa depinde de faptul că nu se potrivește bine doar cu casele de munte, ci poate fi potrivită și pentru acele case situate în apropiere de mare sau de orașe, pentru că în acest fel se poate recrea o atmosferă confortabilă și elegantă. îmbrățișând filozofia esențialității.

 


Ghid pentru mobilier în stil scandinav

Linii simple și esențiale

Pentru a realiza un stil nordic de mobilier, este esențial să urmați niște reguli foarte precise. În primul rând, așa cum am subliniat deja, în acest stil, mobilierul nu este ales pentru estetică, ci pentru funcționalitate, așa că mobilierul minimalist este esențial. Camerele din casele nordice sunt curate, ordonate, spațioase și luminoase.
 

Filosofia Hygge                                                                                         

O caracteristică care cu siguranță nu trebuie subestimată este cea a confortului. Faptul ca este simplu si functional nu inseamna ca este rece si detasat. Caracteristica stilului scandinav este folosirea câtorva elemente funcționale pentru a crea un mediu primitor în care să te relaxezi și să fii fericit.


Materiale, țesături și culori

Prima alegere materială este cu siguranță lemnul, atât datorită conexiunii pe care țările nordice o au cu mediul natural, cât și a înclinației lor către o abordare durabilă.
Parchetul este utilizat pe scară largă în casele mobilate în acest stil.

Alte materiale care se potrivesc cu lemnul sunt piatra, pielea și țesăturile naturale care sunt în principal calde și moi.
Cele mai calduroase tesaturi sunt: ​​lana, bumbacul, inul si la un moment dat si blana, inlocuita acum cu blana sintetica. În ceea ce privește culorile, este evident la prima vedere că albul și, în general , sunt preferate culorile moi, deschise. Asta din cauza nevoii de a da lumina locuintei, in conditiile in care lunile de iarna se caracterizeaza aproape prin absenta luminii naturale. Culorile și tonurile preferate ale acestui stil sunt, prin urmare, culorile neutre și naturale, deși în unele cazuri sunt folosite câteva atingeri de negru pentru a crea un contrast frumos.



 

Viadurini Living; propuneri pentru un living in stil nordic


Colecția Viadurini Living vă propune mobilier în stil nordic , ideal pentru decorarea sufrageriei dumneavoastră. Canapele extensibile elegante pentru a vă întâmpina oaspeții și fotoliile pentru a crea un colț de lectură perfect. Țesăturile calde precum catifea și lâna sunt ideale pentru a îmbogăți camera de zi cu accesorii precum covoare moi, pături moi și puf confortabile. Pentru a crea efectul esențial și organizat pe care îl doriți, pur și simplu selectați elemente de mobilier cu un design curat.

Sfatul lui Viadurini
: pentru a crea o atmosferă caldă și confortabilă în camere, sugestia este să plasați lumânări de ceară naturală și bețișoare cu parfum de cameră așezate pe un raft de la intrare, vă vor înconjura cu parfumul preferat de fiecare dată când veniți acasă.
Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter