Stil Retro: Mobilier și Design Întotdeauna la Modă

În acest stil încercăm să dăm o nouă viață mobilierului și obiectelor care aparțin trecutului nostru și modei sale. Aceasta alegere devine o adevarata calatorie in istoria designului pentru a crea mobilier in stil retro capabil sa imbogateasca mediile in care sunt amplasate, oferindu-le o atmosfera eleganta, autentica si atemporala.

Accesoriile de mobilier considerate esentiale in stilul vintage sunt:

  • căzile autoportante originale din fontă cu acoperire din cupru, alamă și piele. Formele acestor căzi îmbogățite cu picioare somptuoase decorate cu finisaje aurii și argintii amintesc de moda anilor 1920.

  • comodele luxoase din fier și lemn brut, ideale pentru a crea un colț ordonat și funcțional în dormitor.

  • lămpi de podea și de masă în stil retro Art Nouveau pentru a ilumina camerele casei tale cu o lumină primitoare.

Istoria și curiozitățile acestui stil

Moda vintage s-a născut în America postbelică, o perioadă în care primele culturi și subculturi ale tineretului s-au impus. De la existențialiștii parizieni din anii 1950, până la așa-numiții „copii flori” din anii 1960 și 1970, datorită hippiilor s -a născut adevăratul stil vintage . Acești copii cu buget redus, dar cu multă creativitate, au mers în piețe pline de haine și obiecte din trecut pentru a da frâu liber creativității. Scopul a fost recuperarea haine și mobilier vechi pentru a crea ceva unic și original.
O declarație clară de independență față de acea lume căreia nu simțeau că îi aparțin.

Termenul Vintage derivă din cuvântul francez „vendenge care a fost folosit pentru a indica vinurile produse în cei mai buni ani, prin urmare considerate valoroase. Etimologia subliniază modul în care trecerea timpului crește valoarea unui produs. Iubitorii de epocă, de fapt, văd valoare adăugată și potențial de exploatat în trecut.

Caracteristicile vintage în mobilierul sufrageriei

Frumusețea stilului vintage este posibilitatea de a-l putea personaliza după bunul plac.
Un element de mobilier simplu precum un candelabru din alama cu forme sinuoase va da imediat o nota retro incaperii si va crea o atmosfera calda in zona de living. Pentru a completa mobilierul, o canapea confortabilă cu structură din lemn și tapițerie din piele va fi perfectă pentru a vă primi oaspeții. Un alt element caracteristic al acestui stil este prezența unor obiecte precum: vaze de epocă, ceasuri și telefoane care pot fi găsite în piețele tipice de vechituri.

Stilul vintage mobilează baia

Pentru a recrea o baie in stil retro, in care timpul pare sa se fi oprit, elementele care nu pot lipsi sunt cada de baie in stil e vintage care vă invită să faceți băi lungi relaxante și chiuvete de epocă care spun povești ale unei epoci trecute prin formele lor. Deși această alegere retro poate părea o simplă întoarcere în urmă, nu este, este mai degrabă o fuziune minunată cu prezentul. Corpurile de baie retro din ceramică se întâlnesc cu robinetele de aur și alamă, oferind nu numai o estetică nostalgică, ci și confortul funcționalității contemporane. Fiecare detaliu, de la tapetul cu model îndrăzneț până la mânerele dulapului, este ales pentru a celebra trecutul, îmbrățișând în același timp avantajele prezentului. Această baie combină cel mai bun din două lumi, creând o experiență unică și personalizată pentru oricine intră.

Viadurini sfătuiește: amintiți-vă că particularitatea stilului retro constă tocmai în imperfecțiunea sa și în capacitatea de a pune în valoare trecutul și moștenirea pe care ne-a lăsato.
Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter