Stilul industrial: Inspirat de anii 1950 pentru a decora spații contractuale sau private

Stilul industrial este unul dintre cele mai utilizate în lumea mobilei, iar acest lucru le permite designerilor de interior să proiecteze locuințe cu spații largi și tavane înalte, pereți aspri, cărămizi la vedere și mobilier realizat în principal din materiale precum lemnul și fierul. 

Istoria și originea stilului industrial

Născut în New York- ul anilor 1950, din recuperarea și reutilizarea spațiilor uitate care anterior serviseră ca birouri, fabrici, industrii. Aceste spații au fost recuperate și modernizate pentru a fi transformate în case și apartamente. Filmele și emisiunile TV americane, alături de Pop Art, au contribuit la notorietatea acestui stil, care a început astfel să se răspândească în marile metropole și a ajuns în toate orașele europene.


3 sfaturi pentru un mobilier industrial perfect

Decizia de a mobila în acest stil începe cu alegerea spațiului de locuit: sunt de preferat mansardele sau apartamentele în plan deschis, deoarece au camere mari care imită perfect spațiile industriale autentice.

Linii de echilibrare

Liniile se caracterizează prin a fi sobre, esențiale și clare. De fapt, mobilierul tinde să fie realizat cu un design simplu și esențial, care îi pune în valoare funcționalitatea. Riscul principal este de a crea un mediu rece și deloc primitor. Sugestia noastră este să alegeți un spațiu mare, dar nu dispersiv, care să poată găzdui mobilier care să aibă un echilibru perfect între liniile curate ale fierului și unicitatea lemnului.
 

Oferirea decorului o istorie

În stilul industrial, principala dificultate constă în găsirea echilibrului perfect între îngrijirea mediului înconjurător și stilul uzat, tipic mobilierului industrial. 
In acest stil, este esential sa se respecte istoria spatiului si deci sa se integreze elementele care il compun in designul interior al casei. Un exemplu în acest sens sunt țevile expuse, grinzile și cărămizile plasate în interiorul acelor mansarde transformate din fabrici vechi.

Mobilier esential

Deoarece acestea sunt spații mari și luminoase, este corect să le îmbunătățim. Din acest motiv, atunci când mobilați o locuință în acest stil este esențial să selectați accesorii de mobilier esențiale și de impact. Mobilier robust, cu geometrii simple și curate și mobilier recuperat, cum ar fi cele de epocă găsite în piețele de antichități.

 

Propunerile de stil industrial ale lui Viadurini

Viadurini în colecțiile sale a selectat câteva piese de mobilier care sunt perfecte pentru a vă decora casa în stil industrial. În ceea ce privește iluminatul, în marca Viadurini Lighting vei găsi lămpi cu pandantiv realizate din materiale de lungă durată de către meșteri experți, aplice colorate din ceramică și fier și plafoniere care îmbină funcționalitatea și frumusețea. Acestea sunt piese unice și originale care combină măiestria tradițională italiană cu materiale de calitate.

Viadurini recomandă: Sfatul Viadurini pentru crearea unei atmosfere industriale perfecte este să folosiți materiale brute care exprimă pe deplin farmecul simplității precum o pardoseală din rășină sau ciment și detalii din metal, lemn.

 

​​​​​
Email Newsletter
Newsletter
  • aicel
  • confindustria
  • sectigo
  • sonosicuro