Made in Italy

Prăjitor și Capac dreptunghiular din cupru conservat manual 32x24 cm - Mariateresa

  • Made in Italy
  • Cod: MARIATERESA
Lei 3.195,47 Lei 3.994,35 -20%
Material cupru ciocanit cositorit manual
Timpii de livrare 7-10 zile lucratoare
Lungime (cm) 32
Adâncime (cm) 24
Înălțime (cm) 6.5

Prăjitor dreptunghiular cu capac din cupru și mânere din alamă, design fin fabricat în Italia.

Acest prăjitor din cupru solid ciocănit manual, cu capac și mânere din alamă, prezintă o calitate și un rafinament excepțional, rezultatul prelucrării artizanale a cuprului, conform tradiției italiene , realizat de secole cu cea mai mare atenție la detalii și expertiză neschimbată de către fierarii.
Este o piesă unică de design , deoarece produsul, cu fiecare detaliu, este rezultatul unei prelucrări manuale precise și riguroase, cu respectarea deplină a tradiției și calității italiene, pentru un obiect unic și prețios.

Prăjitor: ciocănit manual
Capac: batut manual

Alegerea materialelor este primul punct de plecare important: se face o selecție diligentă pentru a alege doar materiale de calitate excelentă.
Deci cuprul folosit este cuprul pur, cu calitățile fizice potrivite pentru modelarea perfectă. Alama pentru manere provine din lingouri individuale de prima alegere pentru turnare artizanala iar tabla folosita este virgin pura 100% potrivita pentru uz alimentar, in conformitate cu reglementarile si cu certificat de analiza.

Vasele de gătit din cupru sunt modelate integral manual prin baterea pe stâlpi specifici de fier cu ciocane de lemn și ciocane speciale pentru producțiile mici, sau cu strung pentru cele mai mari.
Această tehnică de prelucrare conferă cuprului nu doar un aspect estetic îmbunătățit, ci și o rezistență mai mare la uzură , pentru un efect de întărire moleculară.
Ulterior, fiecare produs este conservat manual peste foc, distribuind manual staniul topit in interiorul vasului, astfel incat sa fie sigur si igienic. În cele din urmă, pentru curățarea și șlefuirea manuală se folosesc produse biodegradabile; in timp ce lustruirea finala presupune periere pana se obtine o stralucire totala.
Acolo unde este necesar, manerele sunt fixate cu nituri, pentru a asigura o prindere puternica si de durata.
Toate aceste caracteristici fac ustensilul indispensabil, mai ales pentru toți cei interesați de haute cuisine.

Caracteristici tehnice și avertismente:
  • Poate fi folosit pentru gătit pe gaz, radiant sau electric, de preferință cu flacără scăzută;
  • Nu folosiți obiecte ascuțite aflate în contact direct cu interiorul, vă recomandăm tacâmuri din lemn pentru a evita zgârieturile în tablă;
  • Nu folosiți tampoane de vată de oțel pentru curățarea interioară, pentru a evita îndepărtarea tablierului;
  • Spălarea în mașina de spălat vase nu este recomandată pentru a evita oxidarea completă a cuprului;
  • Nu lăsați instrumentul în contact direct cu flăcări sau farfurii fără alimente sau condimente în interior;
  • Nu stivuiți tigăile una peste alta; este indicat să le agățați.
Materialul:
Cuprul este un metal nobil practic indestructibil cu o valoare ecologică ridicată și a fost primul metal care a fost prelucrat de om.
Acesta este motivul pentru care deținerea unei ustensile de bucătărie din cupru poate însemna deținerea unei părți din istoria omenirii, care aduce bucurie și farmec în pregătirea meselor și în prezentarea preparatelor. Indicat pentru gătit lung și precis datorită conductibilității sale termice, permite căldurii să se răspândească uniform pe întreaga oală și capac pentru economii optime de energie deoarece, odată atinsă temperatura dorită, necesită căldură mică.

NB: Cu o utilizare continuă, cuprul va căpăta culoarea sa antică caracteristică. Pentru cei care preferă cuprul lucios este recomandat să folosească (doar afară) soluția de oțet și sare și să frece în vată de oțel, sau produse de curățare din cupru, ușor disponibile pe piață. Iazul va tinde, de asemenea, să se întunece, dar această reacție naturală nu îi afectează igiena. In cazul in care acoperirea cositoriei nu mai este uniforma, va fi esential sa se procedeze cu o noua placare cositorita pentru care puteti contacta direct furnizorul sau expertii in domeniu. Cu măsurile de precauție corecte indicate mai sus, cositorirea poate dura până la 9/10 ani.
Posibilitatea de a stagna periodic interiorul și de a-l lustrui pe exterior face ca recipientul să fie etern : de aceea aceste unelte sunt adesea transmise din generație în generație.
Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter