6 Sfaturi Despre Vase de Cupru - Cel mai bun Instrument de Gătit

Oalele de cupru - Ferraris-ul vaselor de gătit

Ghivecele sunt instrumentele care gătesc mâncarea și, prin urmare, capătă o importanță fundamentală în bucătărie. Există sute de oale diferite: este important să cunoaștem caracteristicile de bază care determină cele mai importante funcții în raport cu tipul de mâncare și metoda de gătit.
Ghivecele de bază sunt împărțite în  caserole sau vase și tigăi.
Primele au laturi înalte și sunt folosite pentru a găti alimente lichide și / sau luminoase, care nu pot fi conținute într-o tigaie cu latură joasă. Sunt folosite pentru o mie de preparate: gătirea pastelor, prepararea bulionului, prepararea sosurilor și ragu-ului, tocanelor, fierberea sau aburirea legumelor etc.
Tigaile au o margine joasă, mai mult sau mai puțin verticală în funcție de utilizare și sunt folosite pentru a găti toate alimentele care nu necesită utilizarea unei caserole: omlete, crepuri, carne, dar și sosuri pentru paste, legume sotate sau condimentati pastele cu sos inainte de a le servi.

Sfatul 1 - Cum să alegeți vase de cupru?

După ce ați decis să cumpărați o oală de cupru, trebuie să alegeți bine produsul. Primul aspect de luat în considerare este că o cocotă sau o tigaie din cupru reprezintă o investiție pe termen lung, prin urmare este mai bine să cheltuiți mai mult, dar să cumpărați un produs de calitate profesională.
O cocotă de calitate durează în timp și este foarte rezistentă, în timp ce o oală de cupru ieftină poate fi inutilizabilă după un an de cumpărare.
De asemenea, amintiți-vă că vasele de calitate slabă sunt, de asemenea, dezavantajoase din punct de vedere igienic, deoarece un produs slab poate elibera metale în timpul preparării alimentelor și, prin urmare, poate fi dăunător organismului.
Atunci când alegeți cea mai bună oală de cupru, un aspect fundamental de luat în considerare este grosimea foliei. O tigaie de calitate, capabilă să se confrunte cu orice tip de gătit, trebuie să aibă o grosime de 2 milimetri.
Alte aspecte de luat în considerare sunt dimensiunea, forma și înălțimea. Acești factori trebuie cântăriți în funcție de numărul de persoane pentru care gătiți de obicei și de tipul de preparate de care vă bucurați în general.
Nu în ultimul rând, este alegerea mânerului care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Acest aspect este adesea trecut cu vederea, dar un mâner ergonomic cu o bună aderență ușurează mult succesul oricărui tip de rețetă. În concluzie, achiziționarea unui vas de cupru este o investiție pentru viitor, deoarece, dacă este de bună calitate, te va însoți ani de zile în toate pregătirile tale.
De ce oalele de cupru sunt cele mai bune pentru a găti mâncarea.

Sfatul 2 - Conductivitatea unei oale

Un bun conductor de căldură se încălzește și se răcește rapid, permițând o precizie mai mare în gătitul alimentelor care pot arde ușor. În plus, căldura este distribuită uniform pe întreaga suprafață a oalei, împiedicând alimentele să ardă în unele zone și să nu gătească în altele, în funcție de distanța de la flacără. Un material similar este potrivit pentru toate gătitele rapide (carnea prăjită, prăjită, omletele etc.) și în toate cazurile în care precizia este o necesitate (de exemplu, atunci când gătiți risotto, pentru a nu-l găti prea mult cu căldură. oală).
Alte preparate necesită un material care se încălzește încet și uniform și care menține căldura pentru o lungă perioadă de timp, cum ar fi în supe și carne înăbușită, pentru gătit îndelungat, cum ar fi cele ale leguminoaselor, etc.
Un bun material nu trebuie să modifice alimentele:din acest motiv se aplică acoperiri speciale unor materiale.
În cele din urmă, trebuie să fie  rezistent: să dureze mai mult și să nu se deformeze în caz de umflături și căderi.
Un vas de cupru este de obicei căptușit cu staniu (cupru conservat), argint sau oțel inoxidabil, deoarece cuprul eliberează substanțe toxice în alimente.

Sfat 3 - Cum se utilizează vase de cupru?

Amintiți-vă întotdeauna că pentru vasele de cupru:
  • Nu utilizați instrumente ascuțite. Deoarece cuprul este predispus la zgâriere, nu este recomandată utilizarea de unelte metalice sau ascuțite. Sfatul este să folosiți linguri de lemn sau silicon pentru a evita deteriorarea rapidă a oalei.
  • Nu lăsați oala pe aragaz fără mâncare. Amintiți-vă întotdeauna să nu lăsați focul deschis dacă nu gătiți nimic, prelungirea timpului și contactul dintre foc și tigaie fără ca acesta să aibă ceva în interior grăbește foarte mult uzura acestuia.
  • Răspândiți flacăra. Este întotdeauna recomandat să puneți un distribuitor de flacără între oală și sursa de căldură tocmai pentru că, așa cum am menționat anterior, cuprul este un conductor puternic al căldurii.
  • Cupru conservat. Dacă vasul pe care l-ați achiziționat este din cupru conservat, amintiți-vă că temperatura maximă la care poate fi utilizată este de 220 de grade pentru a preveni topirea staniului. În cazul în care, pe lângă tablă, este prezent și oțelul, acest tip de previziune nu este necesar.

Sfatul 4 - Rezumatul beneficiilor

A avea oale și tigăi de cupru expuse în bucătărie este cu siguranță un mod frumos de a-l mobila, dar vasele de cupru nu sunt doar o piesă de mobilier grozavă , ci instrumentul preferat pentru cei care își încearcă mâna la aragaz. Pasionații de gătit știu asta bine, deoarece cuprul este un material excelent pentru gătitul alimentelor. Să încercăm să rezumăm aspectele pozitive și negative ale utilizării vaselor de cupru, pentru a vă ajuta să aveți o imagine de ansamblu asupra produsului și să înțelegeți dacă este potrivit pentru dvs.

Avantajele utilizării vaselor de cupru sunt:
  • Conductor termic mai bun. După cum se ilustrează mai sus, cuprul, după aur și argint, este cel mai bun conductor de căldură din lume. Această caracteristică vă permite să aveți întotdeauna control termic asupra alimentelor pe care le gătiți.
  • Omogenitatea gătitului. În strânsă legătură cu primul punct, caracteristicile cuprului fac acest material perfect pentru a nu pierde principiile nutriționale și organoleptice ale ceea ce pregătim. De asemenea, nu modifică aroma și gustul alimentelor.
  • Rezistență. Cuprul se remarcă prin faptul că este un material foarte rezistent în timp la abraziuni de toate tipurile, la impacturi accidentale și mai ales la schimbări bruște de temperatură.
  • Igienă. Tigaile din cupru garantează o siguranță igienică maximă.
Să vedem acum care sunt aspectele negative: 
  • Preț. Fiind realizate cu un material de calitate pe piață, ghivecele de cupru au un cost mai mare decât celelalte disponibile pe piață.
  • Greutate. Greutatea tigăilor de cupru este de 8,9 kg / dm ^ 3.
  • Placarea staniu. În cazul acoperirii cu tablă, tigaia se poate deteriora în timp. Acest aspect poate fi rezolvat bazându-se pe profesioniști din sector care pot readuce la viață oala uzată. Această operațiune face ca vasul pe care l-ați achiziționat să fie practic etern.

Sfat 5 Cum se curăță vasele de cupru?

Oalele din cupru nu se spală în mașina de spălat vase, deoarece spălarea continuă ar putea uza mai repede folia de protecție internă. Nu folosiți niciodată bureți și tampoane de scut din fier pentru tigăi de cupru acoperite cu tablă, acestea se vor deteriora. Mai mult, dacă există incrustări, nu este necesar să se utilizeze produse agresive, ci doar un remediu natural antic, adică să lase vasele să se înmoaie în apă, oțet și sare. Pentru a curăța exteriorul, pe de altă parte, puteți utiliza un produs specific pentru alamă și cupru.

Sfatul 6 Caracteristicile vaselor și materialului din cupru:

Pe lângă faptul că sunt foarte frumoase din punct de vedere estetic, tigăile din cupru sunt apreciate pentru calitățile lor excelente. În primul rând, este bine să ne amintim că cuprul, după argint și aur, este cel mai bun conductor de căldură . Această caracteristică vă permite să aveți un management perfect al gătitului vaselor și reduce drastic riscul de a arde alimentele.
Mai mult, datorită caracteristicilor sale, cuprul nu modifică gustul alimentelor și tocmai din acest motiv putem găsi o cocotă de cupru în toate cele mai renumite bucătării din lume. Această ustensilă este perfectă pentru a face o varietate incredibilă de preparate, cum ar fi risottos, creme sau reduceri.De asemenea, este utilizat pe scară largă în patiserie pentru capacitatea sa de a se încălzi rapid și stabil.
În general, cocota de cupru este ideală pentru gătitul îndelungat, care necesită o transmisie uniformă și constantă a căldurii. Deoarece cuprul previne arderea alimentelor, utilizarea acestui tip de tigaie este recomandată și pentru rețetele exprese, care includ prepararea la temperaturi ridicate.
Pe scurt, caserolele de cupru sunt cea mai bună soluție pentru orice tip de rețetă. Interiorul, odată acoperit cu un strat de tablă, este acum compus dintr-o foaie de oțel, utilă pentru a evita uzura după spălarea repetată.Calitatea construcției vaselor de cupru o face mai scumpă decât celelalte tipuri de pe piață, este necesar să ne amintim, totuși, că această calitate a construcției evită posibilitatea reacțiilor chimice datorate contactului dintre alimente și căldură și evită oxidarea. în cazul temperaturilor ridicate.
Cuprul este perfect pentru orice tip de preparare datorită unui strat de folie de oțel. Scara dintre cupru și oțel este de la 1 la 9, deci puteți alege dacă cumpărați tigăi cu un strat ușor de cupru și restul structurii din oțel sau, dimpotrivă, complet în cupru cu un strat de oțel pentru a face contactul cu alimentele.
Este important să subliniem că cuprul nu este potrivit pentru aragazele cu inducție, chiar dacă există anumite modele pe piață, cum ar fi tigăile din cupru conservate, care datorită învelișului lor protector de tablă pot fi utilizate și în acest tip de aragaz. Aveți întotdeauna grijă să verificați dacă nu s-a format depozit de oxid verzui pe bază: în acest caz este necesar să refaceți placarea de tablă.

Faceți clic aici pentru a descoperi ghivecele noastre din cupru!

Produse care pot fi de interes
Email Newsletter
Newsletter